Kováčik (KSČM): Bakala a jeho pohrobci

06.03.2016 9:18

Již delší dobu posloucháme stále se měnící sliby majitelů OKD. To nejnovější sdělení, že bude uzavřen Důl Paskov, se horníci dozvěděli z firemních novin. Zhruba 1 300 lidí tak přijde o práci. Tato informace vyplývá z prohlášení výkonného ředitele Antonína Klimši v týdeníku Horník.

Kováčik (KSČM): Bakala a jeho pohrobci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Beze zbytku slušného chování představitelé tohoto kdysi prosperujícího důlního gigantu takovouto děsivou informaci vzkazují přes firemní noviny. Co bude s dalšími doly při laxnosti jednání OKD, se dá jen stěží předpokládat. Na ostravských dolech je stávková pohotovost. O tom, že by byly ředitelem Klimšou informovány odbory, předseda Sdružení hornických odborů Jaroslav Pytlík nic neví. A tak nezbývá, než věřit, že se probudí představitelé státu a razantně zakročí. Jestliže OKD požaduje finanční pomoc, měli by představitelé naší vlády provést kontrolu hospodaření této společnosti. A rozhodně by veškeré finance měly jít na pomoc horníkům a ne pohrobkům Bakaly, kteří v čele s ním nadále ničí společnost, jež by podle některých odborníků mohla i dnes prosperovat.

Moravskoslezský kraj bude mít s řešením této situace hodně práce. A je třeba, aby se stát zaměřil jak na minulý prodej OKD včetně bytového fondu, tak na hospodaření společnosti, kde její představitelé se vší pravděpodobností vyvedli peníze do svých kapes. A dnes čekají s nataženou rukou další peníze od státu. Jediný, kdo si tuto pomoc zaslouží, jsou horníci, pracovníci pomocných provozů, kteří celý život v dolech pracovali, a dnes je ohrožena existence jich samých i jejich rodin.

Ing. Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…