Kováčik (KSČM): Dívejme se kolem sebe

09.03.2016 4:31

Opět se našla dvě mrtvá těla orlů mořských. Veterinární lékaři potvrdili, že za jejich smrt může tolikrát zmiňovaný karbofuran.

Kováčik (KSČM): Dívejme se kolem sebe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Karbofuran se kdysi používal v zemědělství k zamezení škůdců. Přípravky však byly klasifikovány jako vysoce toxické. V Evropské unii je používání karbofuranu zakázáno od roku 2008. Není dovoleno jej jak používat a prodávat, tak i skladovat. Kousek od Měřína na Vysočině nedávno lidé objevili otrávenou vydru. Výsledky pitvy opět potvrdily otravu karbofuranem. Smrt, kterou tento jed připravuje zvířatům, je velmi bolestivé umírání v křečích a zvíře se nakonec udusí. V minulém roce bylo evidováno padesát otrav, je však pravděpodobné, že mnohá mrtvá zvířata myslivci ani lidé neobjeví. Tento jed je velmi nebezpečný a vstřebává se i kůží, takže v tomto případě může dojít i k ohrožení lidí. Nikdo nedokáže posoudit, kolik tohoto velmi jedovatého přípravku mezi lidmi ještě je, proto bych rád apeloval na všechny, kteří mají rádi přírodu a zvířata, aby se pečlivě dívali kolem sebe a upozornili na ty, kteří kladou tyto jedovaté návnady a škodí tak nám všem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…