Kováčik (KSČM): Jak dopadne pro zemědělce rok 2016?

13.11.2015 8:34

Letošní teplý podzim většinu z nás mile překvapil. Měli jsme možnost déle pracovat na zahrádkách a je příjemné vnímat poslední paprsky sluníčka.

Kováčik (KSČM): Jak dopadne pro zemědělce rok 2016?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Lesní zvěř současné klima snáší dobře. Má dostatek potravy a může se tak před zimou dostat do dobré kondice. I když myslivci zvířata dokrmují, mnohdy to nestačí, a pokud je zima příliš krutá, slabší kusy zahynou.

Teplo působí problémy i u včelstev. Při běžných teplotách by včely pomalu omezovaly svoji aktivitu, při současném teplém počasí jsou však velmi činorodé, a tím spotřebovávají i zásoby na zimu. Vadí jim vlastně vše, co je v tuto dobu neobvyklé, a to je i současné teplo. I v zoologických zahradách vidíme v tuto dobu neobvyklý úkaz, a to jsou zvířata, včetně těch exotických, ve volných venkovních pavilonech.

Pro návštěvníky je to samozřejmě velmi příjemná změna. Jenže všechno má své pro a proti. Pokud bude i zima nadprůměrně teplá a nenapadne dostatek sněhu, nebudou doplněny zásoby spodních vod. A to se beze sporu negativně projeví v příštím roce. Teplotní rekordy, které teď meteorologové zaznamenávají, jsou pro tuto dobu velmi nestandardní. Nesplnilo se ani staré přísloví, že Martin přijíždí na bílém koni. Doufejme tedy, že alespoň v zimě se počasí vrátí do normálních kolejí a my se nebudeme bát, jak dopadne pro zemědělce rok 2016 a zdali opět nebude hrozit nadměrné sucho, které jsme zažili letos.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…