Kováčik (KSČM): Kam kráčí naše politická scéna

26.01.2017 4:29

Jedno staré přísloví říká „kdo nic nedělá, nic nezkazí“.

Kováčik (KSČM): Kam kráčí naše politická scéna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

A toto by se v mnoha případech dalo aplikovat na dnešním vedení našeho státu. S blížícími se volbami se primárně vláda věnuje vlastním koaličním sporům a na řešení skutečných problémů jí zbývá dost málo času. Dá se očekávat předvolební rétorika, což v posledních týdnech slýcháme od sociální demokracie, která začala prosazovat progresivní zdanění, sektorovou a bankovní daň, sliby důchodcům, kterými neurazíš, a neotřelé nápady v bytové politice. Koaliční strany si takto zahrávají s lidmi, přestože vědí, že vzhledem k legislativním procesům nebudou tyto sliby realizovány. Jde vlastně opět o pozlátka. Stejně jako tomu bylo s církevními restitucemi.

Nutno konstatovat, že velká část nyní zveřejňovaných návrhů sociální demokracií byla předložena našimi poslanci již dříve, a kdyby existovala reálná vůle po těchto změnách, mohly už dávno platit. A závěrečné konstatování? Jak je již pravidlem, sociální demokracie vykrádá naše návrhy. KSČM nikdy neuhne ze své cesty a bude i nadále prosazovat dostupné bydlení pro každého občana, dostatek pracovních příležitostí, bezplatnou zdravotní péči a školství, důstojné zajištění života seniorů a hendikepovaných.

Rozhodně si nepřejeme, aby o nás bez nás rozhodovalo pár vyvolených kumulující ve svých rukou  obrovský majetek. V poslední době znovu rezonuje u některých skupin politiků antikomunismus. Je ve většině případů doménou těch, kteří nejsou schopni předložit reálný vlastní program ku prospěchu občanů, a tak zneužívají, co se dá. KSČM je příznivcem politiky prospěšné lidem.

Tudíž vždy budeme v Parlamentu ČR jednoznačně hlasovat pro takové návrhy, které posunou naši společnost a zajistí občanům důstojný život. Zásadně nechceme budovat jakkoliv nesmiřitelné bloky, neboť vzájemné ataky jen znesnadňují možnost dohod, které mohou vést ke společnému úsilí o prosperitu naší země. Schopnost uznat a respektovat i názor politického rivala, pokud se jedná o prospěšnou iniciativu, by měla být jednou ze zásadních vlastností politika. Vznikají nové strany i politická hnutí a hledat koncensus bude stále složitější. Proto by měla mít politika zásadní cíl. Pracovat ve prospěch občanů naší republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky