Kováčik (KSČM): Mráz způsobil nenávratné škody

14.05.2017 6:33

Počasí si s námi opravdu již poněkolikáté zahrává. Mrazivé počasí, které nás potkalo v noci z úterka na středu, zaznamenávalo rekordy.

Kováčik (KSČM): Mráz způsobil nenávratné škody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Teplota v některých oblastech dosáhla až – 10 stupňů. Co bude dál, s obavou čekají sadaři, vinaři i zahrádkáři. Mráz postihl Moravu, ale i Čechy. Vinaři se nejvíce bojí o mladé vinice. Definitivní škody budou sčítat za pár dnů. Stejně tak mráz zničil úrodu jahod. Pro jejich pěstitele to bude pravděpodobně katastrofa. Škody jsou odhadovány až na 50 procent, takže se vší pravděpodobností bude jahod z domácí produkce na našem trhu opravdu málo. Takto nízké teploty postihly naposledy naší republiku v roce 1976. Takzvaní ledoví muži Pankrác, Servác a Bonifác udeřili letos s plnou silou a jejich vláda podle meteorologů ještě nekončí. Nejlépe se snad s nočními mrazy vypořádaly ovocné stromy. Mají totiž už malé plůdky a o tom, do jaké výše se škody vyšplhají, můžeme hovořit až po čase. Teprve potom poznáme, jak se mrazy projeví. Věřme, že ministerstvo zemědělství pomůže s náhradou škod. Jinak by totiž pro mnohé pěstitele, sadaře a vinaře znamenalo letošní počasí konečnou.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.