Kováčik (KSČM): Nápady senátora Škromacha. Pivo u bazénku ano, ale na kole...

24.11.2015 21:43

Pomalu a jistě se blíží krajské a senátní volby, tak už politici začínají vymýšlet, jak by získali přízeň občanů a dostali je tak v co největším počtu k volebním urnám.

Kováčik (KSČM): Nápady senátora Škromacha. Pivo u bazénku ano, ale na kole...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik

Politický matador Škromach zřejmě zapřemýšlel, jakou vábničku příští rok na své voliče použije. Vymyslel, že cyklisté by měli mít povolena alespoň dvě piva. Prý je na jižní Moravě spousta cyklistických stezek, a to dokonce i vinařských.

Jenže silně pochybuji, že všichni, kteří si ta dvě piva dají, zůstanou se svými koly pouze na cyklistických stezkách. I tam se však může stát, že vzhledem k různorodosti lidské nátury můžou i dvě piva přivodit nehodu. Každý snášíme alkohol jinak, někdo více, jiný méně. Na cyklostezkách se objevují chodci i bruslaři a je jen otázkou, jak člověk za řídítky kola udrží balanc a nedojde-li k tomu, že pod vlivem alkoholu holt třeba bruslaře přehlédne. Také policisté argumentují statistikami, že každý třetí cyklista, který v loňském roce zavinil nehodu, byl pod vlivem alkoholu.

Tím tedy cyklisté získali primát a mají nejvyšší podíl z účastníků silničního provozu na nehodách. Není vždy dobré se inspirovat v zahraničí, byť Škromachovi blízkém Rakousku. Jeho návrh je prý hlavně bonbónkem pro venkovské občany. Co se mě týče, rozhodně se Škromachem nesouhlasím. Alkohol by měl mít v každém případě nulovou toleranci pro všechny účastníky silničního provozu, včetně cyklostezek, protože neštěstí, která může přivodit, jsou většinou nevratná a člověk, jenž nehodu pod vlivem alkoholu způsobil, sám po vystřízlivění ve většině případů konstatuje, že už se nikdy nestane, že by řídil s několika promile alkoholu v krvi.

Tak snad i Zdeněk Škromach, pokud více zapřemýšlí, zjistí, že pivo si může dát u svého bazénku, ale pokud pojede na kole, je záhodno jej raději nekonzumovat.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7