Kováčik (KSČM): Není všechno zlato, co se třpytí

04.01.2017 18:00

Hospodaření státu je údajně nejlepší od vzniku ČR.

Kováčik (KSČM): Není všechno zlato, co se třpytí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik

Jenže dle ekonomických odborníků je nadšení trochu přemrštěné. Docílený přebytek je podle analytiků dosažen vzhledem k ekonomickému růstu a na vrub investičních výdajů. A navíc se prý vláda v rozpočtu na minulý rok zmýlila o více než 130 miliard korun. To, že v loňském roce došlo i k propadu investic, což ve svém vánočním poselství kritizoval i prezident Zeman, ministr Babiš odmítá. A tak uvidíme, jak se vládě bude dařit v tomto roce.

Někteří analytici hovoří o tom, že si vláda klade dopředu nízké cíle a díky tomuto potom hovoří, že hospodaří nad plán. Jak se říká, není všechno zlato, co se třpytí a my bychom se měli především zamyslet nad tím, jaké budou nadcházející roky, které máme před sebou. V podzimních parlamentních volbách můžeme o mnohém rozhodnout sami. Bez vlivu mocných a jen na základě vlastního selského rozumu. KSČM již před časem varovala před obrovskou vlnou migrace, jež může přinést problémy všem, kteří tak nadšeně migranty vítali. Největší podíl má na tom německá kancléřka Merkelová. Bez sebemenší snahy o kontrolu otevřela náruč běžencům, kdy žádný ze států, a především Německo samé, neměly důkladnou sílu na kontrolu těch, jež do Evropy přichází. Jediným možným řešením je dohoda nejen evropských států, ale i světových mocností. I toto bude jedním z velkých témat nadcházejících podzimních voleb.

Opomenout se nedá ani doba minulá, kdy privatizace připravily naši republiku o miliardy a zničení dobře prosperujících podniků lidi o práci. Mnozí z rádoby „podnikatelů“ mají svá konta v zahraničí a i v tomto má vláda poněkud laxní přístup ke sjednání nápravy. Rozhodně nelze zapomenout ani na zdravotnictví, kde dlouhodobě chybí peníze a pomalu dochází k uzavírání jednotlivých oddělení, ale i celých komplexů zdravotnických zařízení. Na menších obcích a městech chybí praktičtí a dětští lékaři. Kam tato situace povede, lze těžko předpokládat, ale jedná se o velmi závažný moment, kdy dochází k ohrožení zdraví a někdy i životů občanů. Stejně tak je třeba zlepšit péči o seniory a hendikepované. Většina z nich celý život poctivě pracovala a jen přihlížet tomuto zhoršujícímu se stavu je nemožné.

Ekonomice se v minulém roce opravdu dařilo lépe. Nikdo z nás však nemůže předpokládat, jak tomu bude v příštích letech, a proto velmi zvažujme, komu dáme v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny svůj hlas a důvěru.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…