Kováčik (KSČM): Pozvěte Babiše do své nemocnice

14.05.2015 19:45

Nemoc si nevybírá, a tak člověk neví, kdy skončí v nemocnici. Všichni jsme uvítali zrušení poplatků, zvláště senioři, kterým dělaly značnou díru do jejich skromného rozpočtu. Nemyslím si, že převážná většina lidí pobyt v nemocnicích zneužívá.

Kováčik (KSČM): Pozvěte Babiše do své nemocnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Koneckonců, komu by se tam líbilo. Ve většině našich zařízeních jsou stará lůžka, nevyhovující pomůcky a málo zdravotního personálu. Například havířovská nemocnice se výměny lůžek dočkala téměř po 30 letech. Stejně tak by si rekonstrukci a doplnění inventáře zasloužily nemocnice po celé republice. A proto, světe div se, ministr Babiš přišel s neotřelým nápadem.

Za pobyt v nemocnicích budeme opět podle něj platit, tentokrát jako za hotelové ubytování. Pro šéfa ANO mám jedno zásadní doporučení. Místo návštěvy plesů v Opeře či dovolené ve Francii strávit týden v některé z českých či moravských okresních nemocnic. Možná by zjistil, že nejen do hotelu, ale i do moderní nemocnice mají lůžkové části našich lékařských zařízení hodně daleko.

Je úsměvné, že přestože ředitelům v nemocnicích chybí peníze, s tímto nápadem někteří z nich zásadně nesouhlasí. Zřejmě velmi dobře vědí, že by pacientům museli takřka denně zdůvodňovat své dosluhující postele, staré pomůcky a ne vždy adekvátně upravené pokoje.

Navíc se může stát, že lidé by na takové poplatky skutečně peníze neměli.

Ing Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice