Kováčik (KSČM): Važme si našeho domova

24.02.2016 4:31

Moderní doba přináší i jaksi rychlejší život. Máme méně času na odpočinek, více se snažíme věnovat práci, raději napíšeme e-mail, nežli bychom mezi sebou mluvili.

Kováčik (KSČM): Važme si našeho domova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Kdo ví, jak tuto dobu budou hodnotit další generace. Přesto rád vzpomínám na své rodiče a prarodiče, kteří i při dřině, kterou každý den měli za sebou, si na nás děti našli čas. A na to bychom neměli zapomínat ani my. Možná si myslíte, že počítačové hry nahradí běžnou komunikaci a televize informuje lépe, nežli posezení se sousedy. Všechno však má své pro a proti. Někde jsem teď četl, že „většina z nás chce u televize doslova vypnout a ne podléhat marnosti nad stokou, v níž žijeme. Pravda bolí.“ Víte, u nás na Vysočině je nádherná příroda, bezvadní lidé a rozhodně si nemyslíme, že je to s námi tak špatné. Pokud se nám něco nelíbí, má moderní technika bezesporu jednu výhodu, můžeme ji totiž vypnout ze zásuvky a v čase, který tak ušetříme, si třeba popovídat se sousedy o tom, co je trápí a v čem bychom si mohli navzájem pomoci či z čeho měli v poslední době skutečně radost. Je pravdou, že se mezi lidmi, dětmi i mladými zvyšuje agresivita. Právě to je to, čemu bychom se měli všichni snažit bránit. Nejsme přeci všichni stejní, můžeme mít vlastní názor, ale musíme jej říkat tak, abychom ty druhé neuráželi a nestupňovali agresivitu a útočné jednání. V brzké době se všichni znovu sejdeme u volebních uren v případě krajských a senátních voleb. A právě zde máme tu nejlepší možnost zamyslet se nad tím, komu dáme svou důvěru a zdali to bude člověk, kterého skutečně známe a pomůže nám i našemu kraji se dále rozvíjet v místo, kde žijeme rádi, cítíme se bezpečně, kde naše děti mají možnost širokého vzdělání a senioři, kteří celý život poctivě pracovali, se nemusí bát stáří. Naše malá republika ve středu Evropy má mnoho krás a úžasnou historii, kterou obdivuje celý svět, proto se co nejvíce snažme, abychom i my zanechali po sobě pozitivní vnímání České republiky pro další generace a nikdo z nás se nemusel obávat, co nás v příštích dnech čeká. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…