Kováčik (KSČM): Vody je nedostatek

16.07.2015 13:29

Minulá zima i letošní velká vedra působí sucho a letos opravdu velké. Nedostatkem vody jsou téměř vždy jako první postiženi zemědělci. Zapomenout nesmíme ani na pěstitele ovoce a zahrádkáře.

Kováčik (KSČM): Vody je nedostatek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Nejvíce nám voda chybí na jižní a střední Moravě a na východě Čech. Obdobný rok, kdy nám chyběla voda, a postihlo nás značné sucho, byl rok 2003. V tomto roce se sucho již začíná projevovat i na podzemních vodách. V některých oblastech začínají vysychat studny a obce a města omezují zalévání zahrádek a napouštění bazénů. Tento stav je zcela pochopitelný. Sněhu letos v zimě bylo poměrně málo, a tak není se co divit, že podzemní vody ubývají.

Výhled meteorologů není bohužel v této oblasti nijak příznivý. Intenzivnější srážky v dohledné době nepředpokládají. Nezbývá, než věřit, že letošní úroda dopadne dobře a ničivá vedra či bouřky s krupobitím nebudou pro nás katastrofické. Výkyvy počasí mohou způsobit obrovské škody a to jak zahrádkářům, tak pěstitelům ovoce i zemědělcům, které čekají žně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…