Kováčik (KSČM): Zaorálkovy plané sliby

20.06.2017 11:52

Sociální demokraté si nyní vzpomněli, že by měli mít nějaký program.

Kováčik (KSČM): Zaorálkovy plané sliby
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Pavel Kováčik

Už tradičně si tak vzpomněli pouze před volbami. Tři a půl roku vládnutí byl jejich volič nedůležitý a hle! Volby se blíží. Změníme lídra, změníme předsedu, uděláme cokoliv, aby volič zapomněl, že jsme ho tři a půl roku zrazovali.

Odvolání vlastního předsedy vlády z pozice lídra půl roku před volbami je pouze vlastním smutným přiznáním, že vláda byla neúspěšná a nebyla ve prospěch občanů České republiky.

Po Nečasově vládě mohl kdokoliv vypadat dobře, ale potřeby našich občanů zůstaly u ledu. Posledního tři a půl roku zde existovala možnost prosperity a ano, prosperita zde byla, ale ne pro naše občany, ale pouze pro zahraniční nadnárodní korporace vyvádějící peníze do zahraničí. Kde je prosperita našich vlastních lidí?

Jak je možné, že třetina občanů České republiky při jakémkoli mimořádném výdaji skončí v dluhové spirále, která může zničit celou fungující rodinu? Jak je možné, že jeden exekutor dokáže existenčně zničit životy kupříkladu mladých začínajících lidí? Proč jsou důchody neodpovídající kondici naší ekonomiky a proč naši zaměstnanci dostávají za stejnou práci jako v zahraničí daleko míň, než si zaslouží?

Po vládě opravdové levicové strany bychom tyto otázky nemuseli řešit. Bohužel sociální demokracie nezastupovala naše občany a nebude tak samozřejmě dělat ani dál. Kde jsou po třech a půl letech sliby sociální demokracie? Poslední zoufalé kroky a sliby postrádají jakoukoli důvěryhodnost. Momentálně jsme svědky toho, že sociální demokraté začali vykrádat náš vlastní program, který mohli celou dobu plnit. Nyní vědí, že už to není proveditelné. Jak je možné, že stále probíhají církevní restituce?

Kde je významné zvýšení minimální mzdy? Vykrádání našeho programu je tradiční věc sociální demokracie před volbami a stejně tak tradiční je neplnění těchto slibů ve chvíli, kdy se dostanou k moci a začnou zastupovat zájmy lobbistů. Těch příkladů je víc než dost.

Lavírování sociální demokracie ohledně imigrantských kvót, kdy bezpečnost vlastních lidí nechápou jako hlavní prioritu, je také zásadní. Takto bychom ale mohli pokračovat pořád. Věřím, že naši občané budou ve volbách vnímat, kdo trvá na svých postojích a kdo je pouhá slibotechna. Tyto volby budou zcela zásadní pro nejbližší budoucnost.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.