Kovářová (TOP 09): Na obnovu památek půjde o 400 milionů korun více

21.11.2014 19:51

Sněmovní rozpočtový výbor dnes schválil návrh poslankyně Věry Kovářové (klub TOP 09 a Starostové), který posílá na obnovu kulturních památek dalších 400 milionů korun.

Kovářová (TOP 09): Na obnovu památek půjde o 400 milionů korun více
Foto: Archiv VK
Popisek: Věra Kovářová

Tento krok řeší situaci, kdy Česko získá z fondů EU na podporu kultury méně peněz než doposud, ale návrh státního rozpočtu na to dostatečně nepamatoval.

„Z evropských fondů bude možné v dalších letech opravit jen velmi úzký okruh památek, výrazně méně než v předchozím programovém období.  Přitom počet kulturních památek, jejichž obnova se neobejde bez dostatečného veřejného financování, je přibližně 40 tisíc. Proto je nutné zvýšit výdaje státního rozpočtu. A přesně o to mi ve schváleném pozměňovacím návrhu šlo,“ vysvětluje poslankyně Věra Kovářová.

V příštím roce tak na obnovu kulturních památek půjde o 400 milionů korun více, než předpokládal vládní návrh. Peníze mezi obce, města a vlastníky kulturních památek rozdělí ministerstvo kultury a ministerstvo pro místní rozvoj. Pozměňovací návrh poslankyně Kovářové aktivně podpořili i Miroslav Kalousek a František Laudát, členové výboru a poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.