Krák (ČSSD): Kraj postaví nové mosty ve Vimperku a v Zářičí

20.04.2021 10:46

Kraj postaví nové mosty přes řeku Volyňku ve Vimperku a přes potok v Zářičí u Mladé Vožice za 48,6 milionu. Ty staré jsou ve špatném technickém stavu.

Krák (ČSSD): Kraj postaví nové mosty ve Vimperku a v Zářičí
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

Nové mosty přes řeku Volyňku ve Vimperku a přes Slupský potok v Zářičí u Mladé Vožice postaví kraj.

Anketa

Pokud by se potvrdilo, že sklad ve Vrběticích vyhodili do vzduchu Rusové, byl by to pro vás akt státního terorismu?

9%
88%
hlasovalo: 19121 lidí

Investici v celkové výši 48,6 milionu korun a výběr zhotovitelů prací vzešlých z výběrového řízení schválila ve čtvrtek 15. dubna Rada Jihočeského kraje. Informoval o tom náměstek hejtmana pro dopravu Antonín Krák.

Důvodem výstavby obou nových mostních konstrukcí je podle Kráka špatný technický stav těch stávajících, které budou odstraněny. „Likvidace starého mostu a stavba nového přes Volyňku si vyžádá náklady 31 milionů korun. Součástí projektu je i úprava koryta Volyňky v délce 58 metrů a vybudování provizorní lávky zhruba 25 metrů po proudu řeky,“ nastínil náměstek hejtmana pro dopravu s tím, že stejně tak likvidace starého a vybudování nového mostu přes Slupský potok v Zářičí bude stát 17,6 milionu.

Práce na novém přemostění přes Volyňku i Slupský potok by pak měly začít v květnu a s jejich dokončením se počítá začátkem listopadu letošního roku. „Zhotovitelem první krajské zakázky je na základě výběrového řízení společnost STRABAG a druhé společnost Starmosty,“ uzavřel Krák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…