Kratochvíl (Středočeši 2012): Anna Šabatová by se měla omluvit

16.09.2014 17:15

Otevřený dopis starosty Hostivice Ochránkyni práv.

Kratochvíl (Středočeši 2012): Anna Šabatová by se měla omluvit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Anna Šabatová

Vážená paní ochránkyně práv,

Vaše veřejné prohlášení, ve kterém jste zákaz nošení šátku na hlavě při vyučování  muslimské studentky označila za diskriminační, vyvolalo mezi občany města otázky, čí právo vlastně hájíte. Protože i mně není lhostejné, kam se svět začíná řítit, dovoluji si Vás tímto dopisem oslovit.

Nejsem žádný rasista, nemám nic proti muslimům a plně ctím jejich staleté zvyky. Nikdy bych si  nedovolil v muslimské zemi vstoupit obutý, nebo v krátkých kalhotách do modlitebny a nikdy bych se neodvážil tam, kde je vyhlášená prohibice, otevřít na veřejnosti láhev alkoholu.

Nevadí mi, že se každé ráno muslimové koordinovaným halekáním svolávají  do mešity a tam se modlí. Nenapadlo by mě posmívat se jim za to, že ženy chodí zahaleny od hlavy až k patě. Je to jejich svaté právo a nikdo se nemá snažit jim v tom bránit, nebo  se snažit jim vnutit jiný způsob života.
Na druhé straně ale i my musíme bránit naše právo a naše staleté zvyklosti a obyčeje.

Začne to tím, že nebudeme dodržovat školní řád a povolíme při vyučování šátky.

Druhý krok, povolíme burky. Vždyť je to u nich přeci zcela běžné.

Třetí krok- Ramadán a dodržování jeho zásad ( naprosto omezená konzumace potravin a tekutin).

Čtvrtý krok, stavba mešit a pálení našich kostelů.

Mohlo by to skončit tím, že se budeme muset na náměstí účastnit ukamenování mladé ženy za to, že byla znásilněna.

Nikdo dívku ze Somálska ke studiu na zdravotnické škole nenutil. Zda bude ve studiu pokračovat, nebo školu opustí, bylo jejím svobodným rozhodnutím. Jsou muslimské státy a možná mezi ně patří i Somálsko, kde ženám vzdělání přímo zakazují a mohu být zahaleny od hlavy až k patě. I to patří mezi jejich staleté zvyklosti. Nechme jim je.

Plně se stavím za rozhodnutí ředitelky školy.

V nedávné době na internetových stránkách kolovaly fotografie pořízené v Londýně během manifestace muslimské komunity ,, Náboženstvím k míru“
Na transparentech v rukách zahalených účastníků stálo:

Zabijte všechny, co uráží islám. Evropa bude platit, už to začalo, vaše vyhlazení je na programu.

Stít všechny, co urážejí islám.

Evropa je rakovina, islám je odpovědí. Vyhladit ty, kteří jdou proti islámu.
Islám bude vládnout světu.

Svobodo jdi k čertu.

Evropo vezmi si poučení z 11. září.

To jsou hesla z plakátů účastníků zmíněné manifestace. Samozřejmě,  autentičnost nelze ověřit, ale co jsem viděl  záběry z popravy amerických novinářů, tak nemám pochyb, že to není žádná animace.

Stejně znepokojivý dojem na mě udělalo Vaše vyjádření po kontrole záchytných protialkoholních stanic.

Podle Vašeho zjištění, v těchto zařízeních je nedostatek ošetřujícího personálu a lékařů, kteří by rozhodovali o tom, zda opilec do zařízení patří, nebo zda ho mají policisti odvést domů a předat rodině nebo známým. Nedej bože, aby se takovému postiženému nedostalo patřičné odborné lékařské péče, třeba ošetření odřenin, které si způsobil opakovanými pády, nebo poraněné ruky, když rozbíjel skleněnou výplň dveří. Možná si ani neuvědomujete, s čím se musejí pracovníci těchto zařízení  potýkat, když přivezou namol, často zvratky zaneřáděného opilce. Zde asi neplatí jim domlouvat lidským teplým slovem. Namístě je razantní postup za použití všech donucovacích prostředků. S rozdílnou cenou za přespání si nemusíte také dělat těžkou hlavu.Většina z těch opilců nikdy nic nezaplatí a zaplatit to ze svých daní musí ostatní slušní lidé.

Prosím, udělejte také inspekci ve stanicích rychlé záchranné služby. Zde se také potýkají s nedostatkem lékařů a ošetřujícího personálu. Udělejte  závěr, kde by bylo záhodnější počet odborných pracovníků posílit.

Vážená paní ochránkyně práv,

dnes a denně jsme svědky, že muslimští radikálové popravují novináře a humanitární pracovníky a celý svět, na rozdíl od Vás,  začíná mít obavy, kam až islamizace Evropy může dojít. Otázkou je, zda rozpínavost nezačala právě drobnými ústupky, jako je nošení šátků.

Do této vrcholné funkce jste byla zvolena, aby jste v prvé řadě chránila práva občanů České republiky. Bylo by na místě se za své neuvážené výroky občanům omluvit.

Nakonec jeden citát:

Ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim

Jaroslav Kratochvíl, starosta města Hostivice

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Středočeši 2012

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…