Krčál (ČSSD): Všechny krajské domovy důchodců jsou vybaveny evakuačními podložkami

30.12.2014 18:41

Kraj Vysočina ještě do konce roku rozdělí mezi vybrané domovy důchodců více než 280 tisíc korun na nákup dalších evakuačních podložek.

Krčál (ČSSD): Všechny krajské domovy důchodců jsou vybaveny evakuačními podložkami
Foto: ČT
Popisek: Petr Krčál

Speciální vybavení má v případě nouze pomoci s bezpečným transportem především imobilních klientů sociálních zařízení zřizovaných krajem. „Evakuačními podložkami resp. plachtami jsou vybaveny lůžka klientů, kteří jsou převážně nebo úplně upoutaní na lůžko, a jejich případná evakuace je tedy možná pouze transportem na lůžku nebo právě za pomoci evakuační plachty. Použití je možné i tam, kde jsou stísněné prostory nebo by bylo obtížné využít z jakýchkoli důvodů výtah,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Petr Krčál.

Kraj Vysočina si evakuační plachty otestoval už v minulém roce, kdy jich pro potřeby svých zařízení nakoupil zhruba 400 kusů. Už rok s nimi pracují například v Domově důchodců Ždírec, Domově pro seniory Velké Meziříčí, v Domově pro seniory Třebíč Koutkova – Kubešova, Domově pro seniory Třebíč – Manž. Curieových, v Domově pro seniory Náměšť nad Oslavou, Domově důchodců Mitrov nebo v Ústavu sociální péče Křižanov.

V současné době jsou vykryty aktuální potřeby všech zařízení. Další dovybavování bude probíhat s ohledem na měnící se zdravotní stav klientů. „Rozhodnutí o nákupu evakuačních podložek do příspěvkových organizací kraje vycházelo jednak ze současných možností zvýšení bezpečnosti klientů v pobytových zařízení, ale rovněž i ze společného  jednání s Bezpečnostní komisí Rady Kraje Vysočina a Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina,“ uvedl Petr Krčál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj Vysočina

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Na cílený rozvoj venkova směřuje 64 milionů

18:05 Hejtman Červíček: Na cílený rozvoj venkova směřuje 64 milionů

Na rozvoj menších obcí formou dotační podpory obecních projektů v rámci Programu obnovy venkova Král…