Krejza (ODS): Slibům ministerstva jsme naštěstí nevěřili

05.08.2015 14:20

Je tomu tak díky opatrnosti, se kterou jsme loni přistupovali k tvorbě rozpočtu pro letošní rok. A to hlavně na straně příjmů, kde jsme si utvořili rezervu i přes několikerá ujištění Ministerstva financí o tom, že příjmy porostou.

Krejza (ODS): Slibům ministerstva jsme naštěstí nevěřili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nové logo ODS

Díky tomu můžeme pokračovat v realizaci řady investičních akcí i v době, kdy Ministerstvo financí - zaměstnáno personálními čistkami - není schopno vybírat daně alespoň ve stejné výši jako loni.

Radost nám dělá, že děti nastoupí do čtyř nově opravených mateřských škol a daří se kompletní rekonstrukce jedné z největších litoměřických škol, kterou je ZŠ U Stadionu.  A tak bych mohl ve výčtu pokračovat. Nicméně nejen tzv. „tvrdé projekty“ zajišťují rozvoj města, důležitý je i proces vzdělávání.

Výuku ZŠ Havlíčkova zpestří nový výukový program Corinth oceňovaný i Microsoftem, který škole předali zástupci firmy Chládek a Tintěra. Nadále pokračují přípravy vedoucí ke zlepšení podmínek výuky nejen základní umělecké školy, ale i technického klubu mládeže, který je součástí Domu dětí a mládeže Rozmarýn, příspěvkové organizace města. Podařilo se nám pro klub najít vhodné prostory, a to v bývalém objektu Českých drah u pokratických závor. Projekt připravíme a na jeho realizaci se pokusíme sehnat vhodnou dotaci. Město se snaží dlouhodobě komunikovat s technicky vyspělými firmami na Litoměřicku, jako je Balkancar, Tremis nebo Hennlich, které potřebují budoucí techniky. Právě jejich výchova je nezbytná pro zdravou ekonomiku. A toho jsme si vědomi.

Mgr. Karel Krejza
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
místostarosta města Litoměřice
krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…