Kreml (Zelení): I ve dvou se dá bojovat a něco ve městě změnit ve prospěch lidí

05.10.2017 10:49

V Kroměřížském zastupitelstvu najdete politiky smýšlející Zeleně v politickém subjektu Zdravé Kroměřížsko, za který byli zvoleni Richard Kreml a Zdeňka Dokoupilová.

Kreml (Zelení): I ve dvou se dá bojovat a něco ve městě změnit ve prospěch lidí
Foto: Zelení
Popisek: Richard Kreml

A co děláme? Vyjadřujeme se k stavebním a dopravním projektům na území města, zabýváme se veřejným prostorem a péčí o zeleň. Snažíme se, aby se město nerozšiřovalo do krajiny. Ve spolupráci se stavaři a architekty vypracováváme připomínky k projektům výstavby jako např. Hanácká pole za sídlištěm Zachar, kde je problematické dopravní napojení a při velkých deštích jsou zde oprávněné obavy ze zatopení sklepů blízkých domů na Nitranské ulici.

Rozhoupali jsme k aktivitě městský úřad, aby se začal aktivněji účastnit územních a stavebních řízení, což dosud nečinil. Naposledy jsme tím docílili změny projektu nové prodejny Lidlu. Zachránili jsme tak několik stromů a domluvili výsadbu dalších v pásech na parkovišti.

Pomáháme občanům v místní části Těšnovice (která má smutný primát nejsmradlavější obce široko daleko), kde hrozí zdvojnásobení kapacity už tak problematického vepřáku. Nechali jsme vypracovat odbornou oponentní studii pro řízení EIA, jelikož se město o problém nezajímá.

Vytahujeme na světlo boží lajdáckou péči o zeleň, kterou předalo město firmě Biopas. Výsledkem jsou totiž desítky mladých stromků poškozených strunovými sekačkami.

Jsme hrdí, že jsme pevnou součástí hráze, která ubránila kroměřížské Vodárny před privatizací. Co to znamená, by mohli vyprávět občané Zlínska, kde Vak ovládla Veolia a místní politici se ani nesnaží to změnit.

A to máme jen dva zastupitele ze sedmadvaceti.

Richard Kreml, lídr Zlínského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…