Kresa (Svobodní): 5 bodů, jak ovládnout Česko aneb Andrejův plán

14.10.2015 21:53

Ministr financí, velkopodnikatel, mediální magnát, sponzor, příjemce dotací….To vše charakterizuje Andreje Babiše, nejmocnějšího muže v Česku, který míří výš. Co jeho dalším plánem? A jak se dostal na dnešní pozici?

Kresa (Svobodní): 5 bodů, jak ovládnout Česko aneb Andrejův plán
Foto: svobodni.cz
Popisek: Dan Kresa, Svobodní

Cesta na místo ministra financí/ dluhu nebyla rozhodně jednoduchá. Ve srovnání s případem Berlusconiho a podobných hráčů pozorujeme společné rysy, jak se dostat k moci.

1.  Získání zdrojů

Berlusconiho živily jeho firmy a také část italské mafie. Pan Babiš využívá svých firem a národního rozpočtu. Na jedné straně stojí zemědělské a jiné dotace, které symbolizují biopaliva. Byznys s řepkou však představuje pouze vrcholek řetězce. Pro její podporu v minulosti hlasovaly všechny dosavadní parlamentní strany. Babiš si tak našel spojence v politice, kteří schvalovali určené dotace, ještě než vzniklo hnutí ANO 2011.  Druhou stranou je tvorba norem. Politici neustále zpřísňují normy i dohled nad občanem, a to ve všech odvětvích, přičemž nestrašnější stav panuje v potravinářství a zemědělství. Hlavním cílem této tzv. zvyšující standardizace je pouze zničení babišovi konkurence a zamezení lidem podnikat.

2. Zvládnutí davu

Jestliže chcete vládnout zemi, potřebuje důvěru či poslušnost lidu. Babiš i Berlusconi koupili největší média ve svých zemích a skrze ně pouští do lidí svoji propagandu. Jakákoliv nestrannost se trestá, novinář se zodpovídá pouze svému nejvyššímu vůdci a chlebodárci. Výhodu představuje využití známých osobností, např. sportovců (Jágr), novinářů (Komárek), herců (Stropnický) či úředníků (Telička).  Média líčí, kdo podle Babiše může za špatný stav země. Ukázal stejně jako kdysi Gottwald na tradiční politické strany a začal tvrdit, že on není politik, ale pouze „jeden z nás“. Jako terč si našel taktéž živnostníky, na které vymýšlí samá svazovací pravidla a každého podezřívá z neplacení daní jako kdysi inkvizice z čarodějnictví. V ohrožení se nachází drobní zemědělci, restauratéři, obchodníci ....prostě všichni mimo značku Agrofert. Mnoho lidí toto snažení podporuje, neboť našli jasného nepřítele a původce svých problémů. Smířit se s občanskou i životní odpovědností totiž vyžaduje větší snahu než nenávidět. Hněv, který vyvolává mezi pracující a podnikateli má jediný cíl: Získat moc davu a zlikvidovat veškerou opozici na cestě k absolutní moci.

3. Dohled nad státem

Když disponujete zdroji a mocí davu můžete vkročit na politickou scénu s jistotou dostatku voličské podpory. Vstoupíte do vlády a především získáte nejdůležitější ministerstva ve státě: finance a obranu. Nyní disponujete mocí nad veškerými výdaji a příjmy státu a částečně i nad armádou. Nejdříve se doporučuje opatrnost a oťukávání koaličních partnerů, hledání silných a slabých stránek, popřípadě kostlivců ve skříních kolegů. Jakmile zmapuje člověk terén, může začít utahovat kolečka. Nejprve opustit předvolební sliby (navýšení schodku státního rozpočtu), pak přesvědčit partnery o navýšení vašich zdrojů (podpora biopaliv) a v neposlední řadě zaútočit na možné odpůrce (EET). I tahle opatření mohou někdy selhat a tu a tam se vynoří i na ministerstvu semínko svobody.

4. Čistky

Po vzoru KSČ praktikuje současná vláda čistky ve státní správě. Zatím hnutí ANO ovládá pouze pár ministerstev. Na financích už vyměnili téměř veškerý personál. Protože většina úředníku zřejmě projevovala nedostatečnou loajalitu vůči vůdci Babišovi. To samé se děje v médiích, které Babiš ovládá. Na získání absolutní moci ve státě potřebujete klid ovcí a věrnost psů. Ovce se nasytí hněvu z médií a rozdaných koblih. Psům přidělíte úřednické pozice či dotace a sponzorské dary. Úřednický aparát tak začne plnit vůli pána, kterou si obhájí v ovládaných médiích. Obyvatelstvo nepozná jinou než předkládanou pravdu a všem bude líp. Na vyhozené zaměstnance věrné svobodě a republice, už se něco očerňujícího najde. Občanské opozici však zmizí jakákoliv možná podpora od úřadů.

5. Jít do hloubky

Celý proces, který se nyní odehrává na republikové úrovni a částečně na obecní se musí opakovat i v krajích. Na krajské volby tak jistě ANO připraví skvělou strategii, kterou ovce přesvědčí. Jakmile toto hnutí ovládne všechny tři úrovně správy a vypořádá se s opozicí, bude si moct ve státě dělat cokoliv a bez tázání. Celý plán na převzetí absolutní moci nad Českou republikou dle výše zmíněných bodů již probíhá.

Cílem hnutí ANO 2011 je návrat k socialismu. Místo národních podniků máme Agrofert, který již nyní získává obrovské státní zakázky, např. od Lesů ČR. Pozici ústředního tajemníka ÚV nahradila funkce ministra financí/dluhu a ředitele největší (ne)státní firmy v zemi. Obchodní konkurence i nepohodlní lidé z médií a úřadů se odstraňují. Strach obchází kolem každého ve státní správě i v tisku, kdo se protiví vůli nejvyššího. Pomalu a jistě přikrývá naše zemi stín.

Pokud Vám není lhostejný osud váš, vašich dětí či vlasti nepodporujete tohoto nového skorodiktátora. Nebuďte ovcí, přemýšlejte. KSČ slibovala světlé zítřky a mír. Babiš říká, že bude líp. Ani jedno však nenastane, když jim zcela odevzdáte svoji svobodu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.