Křižková (Soukromníci): Potvrzeno. Kraj rozděluje peníze do regionů od oka…

14.08.2016 8:39

Když se starosta Uherského Hradiště nechal slyšet, že již nebudou déle čekat a chátrající budovu základní umělecké školy opraví za vlastní peníze, bez dotace kraje, vyprovokoval hejtmanství k poměrně ostré reakci.

Křižková (Soukromníci): Potvrzeno. Kraj rozděluje peníze do regionů od oka…
Foto: red
Popisek: Starostka Komni Jana Křižková (Svobodní a Soukromníci)

„Kdo má ve sporu pravdu, není v tuto chvíli tak důležité. Mě ve vyjádření krajského radního Petra Navrátila zaujala spíše ta pasáž, v které říká, že přímá finanční podpora Uherského Hradiště ze strany kraje je nadstandardní. Logicky z toho tedy vyplývá, že kraj podporuje obce a města trojím způsobem – nadstandardně, standardně a podstandardně,“ říká Jana Křižková z koalice Svobodní a Soukromníci.

Svobodní a Soukromníci Zlínský kraj dlouhodobě kritizují za netransparentní a nákladné přerozdělování peněz. „Prostě si hraje na malou Evropskou unii. Vytváří komplikované dotační systémy, o které obce často ani nestojí,“ podotýká Jana Křižková s tím, že řešením je rozdělení peněz podle jednoduchého klíče, bez dalších podmínek. „Zastupitelé i občané měst a obcí nejlépe vědí, na co peníze potřebují,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.