Krnáčová (ANO): Děkuji všem, kteří mladým rugbistům věnují čas a energii

25.06.2016 17:48

Primátorka Adriana Krnáčová slavnostně přijala rugbyové hráče All Blacks z Nového Zélandu před jejich exhibičním sobotním utkáním s Českou republikou. Po slavnostním aktu v Brožíkově sále Staroměstské radnice se primátorka s celou delegací přesunula na Staroměstském náměstí. Zde pro veřejnost pobíhala ukázka tradičního bojového tance haka.

Krnáčová (ANO): Děkuji všem, kteří mladým rugbistům věnují čas a energii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

„Naše město i celá Česká republika má, i když se to na první pohled nemusí zdát, poměrně bohatou rugbyovou tradici a návštěva týmu All Blacks k popularizaci rugby v České republice určitě pomůže. Úspěšný rozvoj tohoto sportu byl totiž přerušen nejdříve 2. světovou válkou a poté 40 lety komunistického režimu, který rugby považoval za buržoazní sport. Přesto se však rugby nepodařilo nikdy zcela potlačit a vždy se našli lidé, kteří ho s chutí a nadšením hráli,“ připomněla primátorka.

Praha je pro rok 2016 Evropským hlavním městem sportu. „Tento titul neznamená pouze podporu sportovních turnajů, ale také klubů pracujících s dětmi a mládeží. Z ní pochopitelně nemůžeme vynechat ani rugby, které i díky přímým přenosům ze světových šampionátů začíná u nás opět získávat na popularitě. Zde bych chtěla velmi poděkovat všem, kteří práci s mladými rugbisty věnují svůj čas a energii,“ dodala Krnáčová.

New Zealand Ambassador´s XV (označovaní jako All Blacks) je tým složený z hráčů rugby z Nového Zélandu, kteří působí v Evropě (ať už na amatérské, poloprofesionální či profesionální úrovni). Tento tým si zahrál proti Českému národnímu týmu již v loňském roce, kdy nadšeně bojující Češi nakonec podlehli hráčům v tradičních černých dresech s kapradinou 32:36.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…