Krnáčová (ANO): I letos se zopakuje loňský koncept rozsvěcování stromu na Staroměstském náměstí

19.11.2016 22:00

Jako tradičně se u příležitosti vánočních svátku i letos rozzáří vánoční strom na Staroměstském náměstí. A na základě pozitivních ohlasů z minulého roku si tuto událost bude moci prožít opět více diváků a za daleko lepších podmínek, než tomu bylo dříve.

Krnáčová (ANO): I letos se zopakuje loňský koncept rozsvěcování stromu na Staroměstském náměstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Do roku 2015 si veřejnost navykla, že rozsvěcení vánočního stromu na Staroměstském náměstí bylo jednorázovou akcí. Loni však v jeho dramaturgii došlo poprvé ke změně. Rozsvěcení bylo realizováno vícekrát, na což veřejnost reagovala výrazně pozitivními ohlasy. Proto vedení města nový model rozsvěcování neopustí ani letos.

„Jsem ráda, že se i letos zopakuje loňský koncept rozsvěcování stromu na Staroměstském náměstí. Pražané a turisté tak budou mít možnost zažít tento slavnostní okamžik hned několikrát, rozsvěcování stromečku má své kouzlo, které snad nikdy neomrzí,“ uvedla pražská primátorka Adriana Krnáčová.

„Pro město s milionem a dvěma sty tisíci obyvateli byl původní přístup k tomuto atraktivnímu okamžiku poněkud nevděčný. Proto jsme se jej rozhodli opět zpřístupnit co největšímu počtu občanů i návštěvníků Prahy. A současně vytvořit podmínky, které umožní, aby se při tom cítili pohodlně a bezpečněji,“ řekl Libor Hadrava, pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality.

„To, že jsme se rozhodli takříkajíc opakovat tradičně neopakovatelné, má své konkrétní důvody. V předcházejících obdobích si pro společenský symbol nadcházejících Vánoc lidé museli udělat čas. Ne všichni k tomu ale našli podmínky. Jednorázový akt rovněž kumuloval příliš velké množství lidí na jednom prostoru, na což dopláceli třeba handicapovaní občané nebo matky s kočárky a paradoxně i děti, které se na něj těšily asi nejvíce. Tato skutečnost navíc ztěžovala práci záchranářů v těch situacích, kdy se ve velkém davu udělalo někomu nevolno. Z dalších bezpečnostních hledisek je to pak jedno z nejlepších řešení, kdy lze snížit míru jejich rizika, aniž bychom museli návštěvníky nějak omezovat či dokonce připravit o zážitek, který mají s městem o vánočních svátcích a s koncem roku už tradičně spjatý,“ vysvětluje radní Hadrava.

Rozsvěcování pražského vánočního stromu ve formě slavnostní světelné animace a s hudebním doprovodem bude tak i pro vánoční období 2016/2017probíhat opakovaně každý den. A to od 26. 11. 2016 do 6. 1. 2017, vždy ve večerních hodinách v časech 17:30, 18:30, 19:30 a 20:30.

„Je třeba zdůraznit, že toto opatření nebylo primárně reakcí na tehdejší bezpečnostní situaci v Evropě. Již dříve jsme se snažili přijít s konceptem, jak Pražanům tento zážitek zatraktivnit, přičemž jsme v první řadě vycházeli ze zkušenosti jednotlivých složek IZS s průběhem akce v minulých letech. Koncepce opakovaného rozsvěcení vánočního stromu v průběhu celého adventního období se osvědčila jako velmi komfortní jak pro obyvatele města, tak pro zahraniční návštěvníky. Potvrdily to i výsledky ankety a reakce na sociálních sítích. Vánoční trhy na Staroměstském náměstí byly navíc vyhlášeny prestižním americkým listem USA Today jako nejlepší vánoční destinace na světě,“ dodává Libor Hadrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…