Krnáčová (ANO): I život ve velkoměstě jako je Praha může být obohacující a zábavný

27.11.2015 13:12

Hlavní město letos obsadilo první příčku srovnávacího výzkumu Místo pro život 2015 mapujícího kvalitu života lidí v různých regionech České republiky. Důvodem je například bohatá infrastruktura, nejnižší nezaměstnanost, kulturní a společenské dění nebo vysoká úroveň vzdělávání. Druhé místo obsadil Královéhradecký kraj a na třetí pozici se propadl loňský vítěz, Plzeňský kraj.

Krnáčová (ANO): I život ve velkoměstě jako je Praha může být obohacující a zábavný
Foto: ODS
Popisek: Adriana Krnáčová

O prvním místě pro Hlavní město Prahu rozhodla například i výše průměrné mzdy, která je nejvyšší v zemi, jednodušší hledání zaměstnání nebo velký počet spolků, nadací a občansky prospěšných organizací.

Život v metropoli však sebou nese také mínusy, v případě Prahy je to především vyšší míra kriminality a také znečištění ovzduší, s čímž souvisí například vysoký počet problémových uživatelů drog ve srovnání s ostatními regiony České republiky nebo nejmenší rozloha zelených ploch.

„Výsledky výzkumu mě samozřejmě potěšily, neboť dokazují, že i život ve velkoměstě jako je Praha, může být obohacující a zábavný. Je teď na nás, abychom neusnuli na vavřínech a příští rok úspěch zopakovali. Věřím, že spousta zajímavých projektů, které nyní pro lidi chystáme, bude Praze kladné body přinášet i nadále,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…