Krnáčová (ANO): Nejde o závod, časy se neměří. Vítězové jsou všichni, kteří se připojí

04.06.2016 3:20

Magistrát hlavního města Prahy v čele s primátorkou Adrianou Krnáčovou ukončil druhý ročník charitativních běhů Run and Help, neboli „Běhání, které pomáhá“. Akce proběhla 31. května ve 12:30 na Mariánském náměstí v Praze. Projekt Run and Help zaštiťuje Konto Bariéry.

Krnáčová (ANO): Nejde o závod, časy se neměří. Vítězové jsou všichni, kteří se připojí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

Projekt Run and Help byl ideální způsob, jak protáhnout tělo a zároveň pomoci dětem s handicapem. V letošním druhém ročníku, který se zakončil během s Magistrátem hl. m. Prahy, bylo vybráno již 900 tisíc korun.

„V prvním ročníku Run and Help nás ohromila částka, kterou se podařilo vybrat. Více než 600 tisíc korun. Doufáme, že letošní ročník tuto částku překoná nejméně o 400 tisíc korun.  Run and Help každopádně není o rekordech, ale o zážitku ze společného pohybu a radosti z pomoci někomu, kdo pomoc potřebuje,“ komentovala projekt jeho spoluzakladatelka Božena Jirků.

„Myšlenka tohoto projektu, tedy propojení sportu s pomocí druhým, se mi velmi líbí, a proto jsem vůbec neváhala a do akce se zapojila i se zaměstnanci Magistrátu hlavního města Prahy. Nejde o závod, časy se neměří. Vítězové jsou všichni, kteří se k projektu připojí,“ uvedla k charitativnímu běhu pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Projektu se letos zúčastnilo přes 40 škol, školek, firem, ale i party kamarádů. Podstata projektu Run and Help je jednoduchá – kolektivy, například školy, úřady nebo firmy se zapojí do běhu, ve kterém si zvolí dobu konání a různou délku trasy. Za každý uběhnutý kilometr, kolečko nebo ovál přispěje každý účastník domluvenou částku. Peníze, které běžci věnují, pomohou postiženým dětem. Run and Help probíhá ve spolupráci Konta Bariéry a školou Open Gate v Babicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.