Krnáčová (ANO): Nový školní rok zahájila primátorka v ZŠ Glowackého

04.09.2017 19:24

Slavnostní zahájení nového školního roku 2017/18 se dnes 4. září uskutečnilo v ZŠ Glowackého v Praze 8 za přítomnosti primátorky Adriany Krnáčové. Společně s ředitelkou školy Simonou Škaloudovou přivítaly 101 prvňáčků a jejich rodičů.

Krnáčová (ANO): Nový školní rok zahájila primátorka v ZŠ Glowackého
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Základní škola Glowackého je plně organizovaná škola s prvním i druhým stupněm a školní družinou. Od roku 2001- 2002 je školou s rozšířenou výukou informatiky a výpočetní techniky. V současné chvíli školu navštěvuje 582 žáků. Škola se nachází v klidném prostředí na okraji bohnického sídliště. Zčásti je obklopena řadovými rodinnými domy a její rozsáhlý areál je plný zeleně.

I letos rok usedne poprvé do školních lavic v Praze několik tisícovek žáků, kterým hlavní město přichystalo dárek. Pro prvňáčky byl opět připraven balíček se základními školními potřebami. Školáci tak byli hned první školní den vybaveni perem, pastelkami, zvýrazňovači, vodovkami, ořezávátkem či úkolníčkem. Vše je zabaleno v reflexním sáčku a doplněno o reflexní bezpečnostní prvky či pracovní sešity s bezpečnostní tématikou.

„Přeju všem školákům, ať je pro ně škola inspirací, nikoliv nudnou povinností a aby se sem každý nový školní rok rádi vraceli,“ popřála na závěr novým prvňáčkům primátorka Adriana Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…