Krnáčová (ANO): Praha hledá kurátora náplavek

09.11.2017 17:34

Ve snaze nalézt a ukotvit dlouhodobý způsob fungování pražských náplavek hlavní město hledá vhodného kandidáta na funkci jejich kurátora. Ten by měl předložit vlastní koncepci dalšího vývoje tohoto jedinečného prostoru a současně se stát mediátorem a garantem komunikace různých zájmových skupin, které se zde střetávají.

Krnáčová (ANO): Praha hledá kurátora náplavek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

Pražské náplavky se za dobu svého obnoveného fungování staly jedním z hlavních atributů hlavního města, velmi oblíbeným místem mnoha Pražanů i návštěvníků metropole a současně také místem, na jehož další směřování existují různé názory. Proto chce hlavní město vytvořit pozici kurátora pražských náplavek, který by měl se všemi zúčastněnými stranami aktivně komunikovat, hledat a nalézat vhodná řešení a předcházet vzniku možných konfliktů.

„Současně ale bude mít kurátor také unikátní možnost podílet se na formování a rozvíjení kulturního života v této atraktivní lokalitě. Očekáváme také, že zájemci o tuto pozici předloží vlastní koncepci fungování pražských náplavek, která se do budoucna stane dlouhodobým jednotícím rámcem,“ upřesnila pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Pozice kurátora pražských náplavek bude úzce propojena s jejich připravovanou celkovou rekonstrukcí. Zájemci dostanou mimo jiné architektonickou koncepci jejich řešení a také aktuální harmonogram stavebních prací. Z těchto dokumentů by měli při tvorbě návrhu koncepce vycházet.

Zájemci o pozici kurátora pražských náplavek se do otevřeného výběrového řízení mohou hlásit do 1. prosince 2017, bližší informace jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce