Krnáčová (ANO): Praha spustila webovou aplikaci pro zájemce o politickou reklamu ke komunálním volbám

08.06.2018 18:32

Jednotlivé politické strany, hnutí, kandidáti či jejich zastupující organizace, které mají zájem prezentovat se před komunálními volbami 2018 na stožárech veřejného osvětlení, mají od dnešních 12:00 hodin možnost registrovat se v nové webové aplikaci www.prahasvitinavolby.cz.

Krnáčová (ANO): Praha spustila webovou aplikaci pro zájemce o politickou reklamu ke komunálním volbám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

Zde bude následně spuštěna možnost rezervace politické reklamy na stožárech veřejného osvětlení. Aplikaci provozuje Technologie hlavního města Prahy, a.s., která zároveň bude zajišťovat umístění politické reklamy na stožárech veřejného osvětlení (dále jen „VO“).

„Požádali jsme naší městskou společnost THMP, aby administrativně a technicky zajistila využití stožárů veřejného osvětlení pro politické kampaně před letošními komunálními volbami v Praze. Tím bude splněno usnesení Rady hl. m. Prahy z loňského června, a to díky naší nově vzniklé městské společnosti,“ uvedla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

Rada hlavního města Prahy usnesením č. 1601 ze dne 27. 6. 2017 schválila pronájem veřejných prostranství a stožárů veřejného osvětlení na území hl. m. Prahy za účelem prezentace politických stran, politických hnutí či kandidátů v rámci volebních kampaní roku 2017 a 2018.

Termín komunálních voleb, konaných na území hl. m. Prahy, byl prezidentem republiky stanoven na 5. a 6. října 2018. Prezentace je umožněna politickým stranám či kandidátům, kteří v zákonné lhůtě podali kandidátní listinu nebo přihlášku k registraci. Stožáry veřejného osvětlení na území hl. m. Prahy budou pronajímány za sazbu stanovenou usnesením Rady hl. m. Prahy a dle technických podmínek k politické reklamě.

„Nahradili jsme požadavky v excelových tabulkách moderní webovou aplikací, která uživatelsky přívětivě a v přehledném prostředí umožní registrovat jednotlivé požadavky na politickou reklamu pro letošní pražské komunální volby. Do budoucna bychom rádi aplikaci propojili i s mapovými podklady stožárů VO tak, aby zadávání poptávek k rezervaci bylo co nejvíce intuitivní,“ doplnil Tomáš Novotný, místopředseda představenstva THMP.

Pro příjem požadavků je k dispozici webová aplikace ZDE, kde se musí žadatelé nejprve registrovat.

Samotná předvolební prezentace politických stran na stožárech VO prostřednictvím tzv. berousků obvykle dle předchozí praxe nepřekračuje 30 dnů před termínem konání voleb.

Více informací naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.