Krnáčová (ANO): Praha ukončila provoz systému na vydávání Opencard. Definitivně tak kočí éra červených karet

18.07.2017 15:15

Na dnešním jednání Rady hlavního města Prahy bylo definitivně rozhodnuto o ukončení Pražského centra kartových služeb (dále „PCKS“), které v minulosti poskytovalo služby spojené s kartou Opencard. S nástupem systému pro vydávání karet Lítačka v březnu 2016 již byly omezeny služby veřejnosti spojené s vydáváním karet Opencard a náklady na údržbu PCKS byly postupně minimalizovány. Nyní došlo k úplnému ukončení a rada tak udělala za Opencard definitivní tečku.

Krnáčová (ANO): Praha ukončila provoz systému na vydávání Opencard. Definitivně tak kočí éra červených karet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

Dosud Praha za provoz Pražského centra kartových služeb platila 144 tisíc korun, tedy více jak 1,7 milionu korun ročně. Ukončením provozu tak město končí i s poslední pravidelnou platbou spojenou s Opencard.

„Definitivně ukončujeme systém, na kterém byla Opencard vydávána a to v podstatě znamená absolutní tečku za celým tím příběhem, který Prahu stál 1,7 miliardy korun. Ten systém už nebudeme potřebovat a já jsem ráda, že se v provozu výborně osvědčila Lítačka, kterou navíc dál rozvíjíme,“ říká Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města.

Přechod z Opencard na Lítačku byl zahájen v druhé polovině roku 2015, kdy tehdy ještě společnost Operátor Opencard, a.s. (nyní Operátor ICT, a.s.) realizovala potřebné kroky směřující k přípravě, zavedení a následnému spuštění pilotního provozu systému Lítačka (pilotní provoz zahájen v březnu 2016) sloužícího k vydávání a provozu čipových karet Lítačka pro odbavování cestujících v pražské hromadné dopravě. V návaznosti na úspěšně ukončený pilotní provoz je systém Lítačka od listopadu 2016 provozován v ostrém provozu, a to jak za ekonomicky, tak i provozně výhodnějších podmínek.

„Nikdo nemusí mít obavy, že by konec toho systému způsobil nějaké komplikace nebo nepříjemnosti. Jde spíše o formální krok, který je ale pro město velice důležitý, protože nás zbavuje posledních pozůstatků Opencard,“ dodává primátorka Adriana Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.