Krnáčová (ANO): Příští rok budeme mít prostředky na přípravu stavby pěti hal

26.10.2017 9:10

Praha 11 otevřela multifunkční venkovní sportoviště při ZŠ Ke Kateřinkám a zahájila sportovní dny. Na návštěvníky čekala ukázka ledových sportů za účasti olympijských reprezentantů a trenérů či možnost vyzkoušet si umělou ledovou plochu. Už příští rok by zde totiž měl vyrůst Areál ledových sportů.

Krnáčová (ANO): Příští rok budeme mít prostředky na přípravu stavby pěti hal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Ve středu 24. října proběhlo na Praze 11 slavnostní otevření nově vystavěných a revitalizovaných venkovních sportovišť v areálu Základní školy Ke Kateřinkám: běžecké dráhy se sektorem pro skok daleký, tří multifunkčních hřišť s vybavením pro malou kopanou, volejbal, basketbal, florbal, tenis a další sporty.

Oficiálně tak byla uzavřena první etapa realizace projektu výstavby Areálu ledových sportů, který by měl světlo světa spatřit již koncem příštího roku. Symbolický vstup do finální fáze vzniku areálu si proto nenechala ujít řada známých sportovců, včetně zlatého olympionika Milana Hniličky nebo paralympijských reprezentantů ČR ve sledge hokeji. Nechyběli samozřejmě ani zástupci vedení jedenácté městské části či pražská primátorka Adriana Krnáčová. Podle ní představuje nedostatek hal pro ledové sporty dluh, který má metropole vůči dětem i jejich rodičům. Praha ho prý však hodlá brzy splatit: „V příštím roce budeme mít v rozpočtu prostředky na projektovou přípravu výstavby pěti hal, které budou na různých místech Prahy,“ uvedla primátorka.

O děti jde v tomto případě především i podle starosty MČ Praha 11 Petra Jiravy (ANO), který zdůraznil potřebu zprostředkovat dětem co nepestřejší škálu sportovních aktivit a zároveň je tak k pohybu motivovat. Od městské části má tedy výstavba areálu rovněž maximální podporu.

Pro ochutnávku možností „ledového“ sportovního vyžití, které areál návštěvníkům nabídne, si lze nicméně dojít už dnes. V rámci sportovních dnů trvajících až do neděle je vedle nových sportovišť všem zájemcům k dispozici i plocha s umělým ledem o velikosti 8 x 10 metrů. Součástí bohatého doprovodného programu je pak například ukázka Lawn Bowls, sledge hokeje, krasobruslení v podání závodnice v kategorii mladší žačky, výuka základů bruslení a hokejových dovedností, karneval na ledě a nejrůznější soutěže. Sportovních dnů se zúčastní instruktoři a trenéři bruslení, hokeje a curlingu. Samozřejmostí je půjčovna bruslí.

Co říct závěrem? Možná že právě z Prahy 11 vzejdou noví olympijští vítězové či světoví mistři jedné z rozmanitých disciplín, které ledové sporty skýtají.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …