Krnáčová (ANO): jedním ze sedmi klíčníků

19.09.2015 4:28

Hlavní město podepsalo smlouvu s Nadačním fondem Svatovítské varhany. Podle ní poskytne podporu projektu „Stavíme varhany pro svatovítskou katedrálu“, příslušný tisk do Rady hl. m. Prahy předložila primátorka Adriana Krnáčová. Podle něj poskytne Praha projektu finanční dar ve výši 1 000 000 korun a současně jej podpoří i mediálně, například na plochách městského mobiliáře.

Krnáčová (ANO): jedním ze sedmi klíčníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

„Jako pražská primátorka jsem členkou Rady katedrály a jedním ze sedmi klíčníků, kteří mají klíče od Korunní komory. V rámci této funkce podporuji projekt nových varhan, neboť katedrála je jedním ze symbolů české státnosti, tvoří dominantu hlavního města a i díky ní je panorama Hradčan jedním z nejkrásnějších na světě. Takto důležitá budova si rozhodně zaslouží i důstojný hudební doprovod a já jsem přesvědčena, že celý projekt stavby nových varhan bude jednoznačným úspěchem,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

Nadační fond Svatovítské varhany byl založen Arcibiskupstvím pražský, iniciátorem projektu je kardinál Dominik Duka. Nové varhany by sloužily jako liturgický i koncertní nástroj, který by zvukově obsáhl celý velký prostor katedrály. Předpokládaná hodnota stavby se pohybuje mezi 50 až 70 miliony korun, v současné době je zpřesňována.

Příspěvek na stavbu nových varhan je možné poukázat na účet č. 2109930876/2700. Při poskytnutí potřebných údajů Nadační fond Svatovítské varhany připraví řádnou darovací smlouvu. Každý dárce bude zapsán do kroniky dárců, kterou Nadační fond vede a která bude uchována jako jeden z dokumentů, které stavbu provázely.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…