Kroměříž: Změny v cyklodopravě se připravují v ulicích Na Lindovce a Lutopecká

27.02.2021 15:55

Kroměřížská radnice i v letošním roce v ulicích města doplní dopravní značení, které má zvýšit komfort a především bezpečnost cyklistů.

Kroměříž: Změny v cyklodopravě se připravují v ulicích Na Lindovce a Lutopecká
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Prvním konkrétním počinem bude změna dopravního řešení v ulicích Na Lindovce a Lutopecká, s tím bude souviset i změna dopravního značení v obou zmíněných ulicích. Vše řešíme ve spolupráci s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí

V ulici Na Lindovce budou po obou stranách komunikace umístěny cyklopruhy. Silnice je zde dostatečně široká, potřebám pěších slouží chodníky po obou stranách ulice a k parkování automobilů je možné využívat stání u rodinných domů, případně parkovací místa v okolních ulicích, např. Pavlíkova, Koperníkova či Květná. Na místě bude se souhlasem Ředitelství silnic Zlínského kraje změněno vodorovné i svislé dopravní značení. Šířku cyklopruhu, která bude 1,5 metru, vymezí plastový pás umístěný na silnici, na vozovce bude formou vodorovného značení dána šířka vozovky 7,5 metru. Realizaci značení včetně jeho budoucí obnovy a údržby zajistí radniční odbor služeb. V Lutopecké ulici bude vybudovaný nový chodník po levé straně ve směru na Lutopecny, momentálně se zpracovává projektová dokumentace. Zároveň bude upravena autobusová zastávka, vznikne tu místo pro přecházení silnice a také je navrženo vodorovné dopravní značení formou ochranných cyklopruhů pro cyklisty.

„Úpravy v této části města zajistí návaznost na stezku na Barbořinu a okolní ulice, jako třeba ulice Koperníkova, kde bude následně vyznačen piktogramový koridor pro cyklisty, na který naváže piktokoridor v ulici Gen. Svobody a již vyznačený piktokoridor za Květnou zahradou. Situace v Kojetínské ulici se bude ve spolupráci s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje řešit formou stezky pro pěší a cyklisty, která naváže na cyklostezku do Postoupek,“ doplnil Martin Gabryš, koordinátor městské mobility.

Interaktivní mapu navrhovaných změn najdou zájemci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…