Krutáková (STAN): Brát vodu ze soukromých studní je diskriminační

08.08.2018 11:32

Připravovaná novela ministerstva zemědělství plánuje dovolit využívat studny soukromníků pro potřeby obcí. Nejedná se ale o udržitelné řešení, a navíc diskriminuje ty, kteří se o svou vodu dobře starají.

Krutáková (STAN): Brát vodu ze soukromých studní je diskriminační
Foto: STAN
Popisek: STAN

„V případě dlouho trvajícího extrémního sucha a přes selhání všech opatření se můžeme bavit o pomoci občanů, kteří vlastní studny. Ale v momentě, kdy vláda dělá velmi málo pro zadržení vody v krajině, kdy stále nejsou velcí zemědělci motivováni hospodařit na menších půdních celcích, je takové řešení alibistické a diskriminační vůči těm, kteří se o svou vodu starají,“ říká poslankyně Jana Krutáková.

„Vláda vlastně říká: já se o vodu nestarám, ale ty se o tu svou staráš dobře, tak mi ji dej. Takže ti, kteří jednou zaplatili za své studny, zaplatí nedobrovolně znovu. Jediné dlouhodobé řešení přitom je reformovat zemědělskou politiku a motivovat velké hráče, aby se vrátili k šetrnému způsobu obdělávání půdy,“ dodává Krutáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…