Kružíková (ČSSD): Vysočina se zapojí do kampaně Do práce na kole 2016

29.03.2016 6:28

Kraj Vysočina podpoří celonárodní cyklodopravní soutěž Do práce na kole 2016. Ve všech účastnických městech Vysočiny, Jihlavě, Třebíči a Žďáru nad Sázavou bude Kraj Vysočina partnerem hlavní ceny v kategorii pravidelnost. V každém městě tak bude slavit jeden výherce, který od kraje získá stylové skládací kolo.

Kružíková (ČSSD): Vysočina se zapojí do kampaně Do práce na kole 2016
Foto: cssd.cz
Popisek: Marie Kružíková, ČSSD

„Záměrem projektu je motivovat co nejvíce lidí, aby se naučili používat jízdní kolo jako pravidelný smysluplný dopravní prostředek po městě. Když více lidí přesedlá z aut na kola, zlepší si tak nejen kondici, ale společně tak přispějí k čistšímu ovzduší a celkově příjemnějším, bezpečnější a zdravějším městům, kde žijí a pracují,“ uvedla radní Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Marie Kružíková s tím, že nově se do letošního ročníku soutěže můžou zapojit i běžci a chodci.

A jak se soutěže zúčastnit? Vytvořte si svůj 2-5členný kolektiv, zaregistrujte se do konce dubna a jezděte pravidelně celý květen do práce na kole. „Pokud se zrovna ve vašem městě přímo nesoutěží, můžete se zapojit i tak. Jste-li například z Nového Města na Moravě nebo z Havlíčkova Brodu je možné se připojit k týmům z Jihlavy nebo ze Žďáru nad Sázavou,“ uvedl cyklokoordinátor Kraje Vysočina a také organizátor soutěže v Jihlavě Petr Stejskal, který připomněl, že přihlášení do konce března mají registraci výhodnější.

Na vítěze čekají věcné ceny

Každý zaregistrovaný účastník získá originální tričko a může využít některou z akcí připravovaných v zapojených městech pro účastníky zdarma tzv. „na triko“. Pro vítěze jednotlivých týmových i individuálních kategorií pravidelnost a výkonnost pak čekají věcné ceny. Podpořit kampaň můžete také připojením se k některé z cyklojízd 20. dubna v Jihlavě, 22. dubna v Třebíči nebo 7. května ve Žďáře nad Sázavou.

Kampaň Do práce na kole se uskuteční v téměř 30 městech napříč celou republikou. Letos je už pošesté zaměřena mimo jiné na zapojení zaměstnavatelů, kteří soutěžící podporují a svým zaměstnancům vytvářejí lepší podmínky, aby mohli k dopravě do práce využívat kolo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.