Kuba (ODS): ČR potřebuje dostupný mobilní internet. Mládek ale hraje za zisky operátorů

07.02.2017 13:19

Ministr Mládek v oblasti mobilní komunikace naprosto selhává.

Kuba (ODS): ČR potřebuje dostupný mobilní internet. Mládek ale hraje za zisky operátorů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Jako ministr jsem se snažil navrhovat do rady ČTÚ nestranické nominace, ale především mladé odborníky, kteří se problematikou dlouho zabývali a nebáli se postavit operátorům. Nastavené mechanismy MPO v součinnosti s ČTÚ pak pomáhaly tlačit na nižší ceny služeb mobilních operátorů, což většina občanů poznala na svých účtech. Ministr Mládek na tuto aktivitu nejen rezignoval, ale v Bruselu se dokonce stavěl proti snížení ceny roamingu napříč EU. Tento krok pokrytecky obhajoval jako zájem většiny občanů ČR. Bohužel ministr Mládek každým svým krokem prokazuje, že hraje více za zisky mobilních operátorů než za občany ČR.

To hlavní, co mohlo přispět k rozvoji rychlého internetu v ČR, je 14 miliard z evropských fondů, které mělo MPO vypsat na podporu výstavby optických sítí. Bohužel v tom ministr Mládek a celý jeho úřad naprosto selhali. Doporučil bych panu Mládkovi, aby více pracoval a nevyřizoval si přes média účty s členy rady ČTÚ. Zákazníci mobilních operátorů by to jistě ocenili. Rychlý a dostupný internet je základní podmínkou pro rozvoj inovativní ekonomiky.

Martin Kuba
expert ODS pro průmysl a obchod

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.