Kubalčík (KONS): Je třeba odmítnout Istanbulskou úmluvu

07.05.2018 10:00

Konzervativní strana tímto vyzývá poslankyně a poslance, senátorky a senátory, aby odmítli ratifikovat Úmluvu Rady Evropy o prevenci proti násilí a domácímu násilí (aka Istanbulská úmluva).

Kubalčík (KONS): Je třeba odmítnout Istanbulskou úmluvu
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Konzervativní strana by se obrátila na vládu ČR, aby odvolala podpis naší země pod touto úmluvou, ale nemá smysl obracet se s takovou výzvou na vládu bez důvěry Poslanecké sněmovny - taková vláda má činit pouze kroky zcela nezbytné, mezi které žádoucí odvolání tohoto podpisu nepatří.

Konzervativní strana navrhuje, aby Česká republika postupovala obdobně, jako to v této věci činí Slovenská republika - tedy aby odmítla ratifikaci Istanbulské úmluvy a implementovala ty její prvky, které v našem právním řádu chybí a zároveň k prevenci proti násilí a domácímu násilí skutečně přispějí.

Důvodem návrhu odmítnout ratifikaci je ideologie gender, na níž je Istanbulská úmluva postavena a kterou se snaží prosazovat. Tato ideologie se netají snahou redefinovat rodinu a je namířena přímo proti lidské přirozenosti.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …