Kubalčík (KONS): Kremelské ambice revidovat výsledky studené války jsou nejvážnějším ohrožením naší svobody

19.08.2016 20:20

Ke 48. výročí okupace naší země Rudou armádou a armádami Varšavského paktu:

Kubalčík (KONS): Kremelské ambice revidovat výsledky studené války jsou nejvážnějším ohrožením naší svobody
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Konzervativní strana si připomíná 48. smutné výročí okupace naší země Rudou armádou a armádami Varšavského paktu. Nejpozději od roku 2014 však není příliš místa pro prosté vzpomínání. Naše zkušenosti by nám měly být oporou při hodnocení toho, co se již více než dva a půl roku odehrává na Ukrajině. To nám bez příkras a propagandy umožní vidět skutečnost - tedy fakt, že imperiální postup Kremlu se zastaví pouze tam, kde narazí na rozhodný tvrdý odpor.

Konzervativní strana podporuje a podpoří veškeré kroky, které reálně povedou ke zvýšení obranyschopnosti České republiky, vyšší součinnosti se spojenci v rámci NATO, ke snížení zadlužení naší země a její energetické závislosti na Ruské federaci. Do tohoto rámce patří také nezbytnost preference rodiny. Žádná země Západu není dlouhodobě udržitelná bez loyality vlastních lidí ke své vlasti i vůči Západu. Přitom právě v rodině získáváme občanské ctnosti, mezi které patří zejména solidarita, schopnost důvěřovat a spolupracovat.

Konzervativní strana konečně připomíná otevřený dopis, který spolu s Klubem angažovaných nestraníků a spolkem Pražský Majdan zaslala 1. června 2015 předsedovi vlády ČR Bohuslavu Sobotkovi, a ve kterém s ohledem na přijetí zákona proti „nežádoucím" organizacím Parlamentem Ruské federace a následné potvrzení tohoto zákona podpisem presidenta Putina vyzvala k recipročnímu postupu, včetně iniciace analogických kroků v rámci Evropské unie. Na tuto naši výzvu jsme neobdrželi žádnou reakci.

Kremelské ambice revidovat výsledky studené války, kdy prvním krokem je snaha finlandizovat „blízké zahraničí", v čemž má Moskva explicitní podporu některých českých ústavních činitelů, jsou nejvážnějším ohrožením naší svobody.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík

místopředseda

 

Tomáš Müller

kancléř

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…