Kubalčík (KONS): Sklízíme, co minulé vlády zasely

21.02.2017 16:01

Konzervativní strana konstatuje, že rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku z 10. února 2017, podle kterého musí Česká republika doplatit majitelům domů rozdíl mezi tržním a regulovaným nájemným z období před deregulací nájmů, je spravedlivé.

Kubalčík (KONS): Sklízíme, co minulé vlády zasely
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Regulace nájemného byla vždy kontroverzní. Řešení případných sociálních problémů přece nelze svévolně přenášet z rodin, obcí a státu na majitele bytů. Přesto v prvních letech po r. 1989 snad mohla mít regulace nájemného nějakou pozitivní sociální funkci. Je však nesporné, že byla, pod silným levicovým tlakem, udržována daleko za jakékoli rozumné hranice. Na dnešní nutnosti finančně kompenzovat majitelům domů nespravedlnost, která na nich byla státem po dlouhá léta páchána, je vidět, jak je takové počínání krátkozraké.

Stát se musí vždy chovat ke všem občanům rovně – nikdy nesmí záměrně a vědomě upřednostňovat jedny občany na úkor jiných. Porušení tohoto principu nese dnes své trpké ovoce. Vyzýváme nynější politickou representaci, aby se z tohoto příkladu poučila a vyvarovala se obdobného jednání.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
místopředseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině