Kubisková (Přísaha): Naprosto skandální reakce vysočinského hejtmana Vítězslava Schreka

23.02.2024 16:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zásahu NCOZ v nemocnicích Ústecka a Vysočiny.

Kubisková (Přísaha): Naprosto skandální reakce vysočinského hejtmana Vítězslava Schreka
Foto: Facebook
Popisek: Karolína Kubisková

Tak tohle si dejte. Přestože už uplynuly dva dny, kdy detektivové z NCOZ zasahovali v nemocnicích v Ústí a Jihlavě a zadrželi jejich ředitele, na rozdíl od ústeckého kraje, který ředitele okamžitě odvolal, vedení kraje Vysočina stále nevyvodilo žádnou odpovědnost.

A to přesto, že podle NCOZ šlo o organizovanou skupinu, která ovlivňovala veřejné zakázky ve prospěch spřátelených firem a brala úplatky ve výši 10 % z každé zakázky.

Jaká byla reakce vysočinského hejtmana Vítězslava Schreka (ODS a STO)? Naprosto skandální!

Nejenže podle něj není zadržení policií důvodem k odvolání ředitele Veleva, ale ještě to celé zlehčuje slovy, že se prý policejní zadržení: „může stát komukoli z nás."  (Zdroj: Obcasnik.eu)

Takový výrok považuji za naprosto nepřijatelný! Pokud se pan hejtman podílí na činnostech v zájmu zločinecké organizace (dle Úřadu evropského veřejného žalobce EPPO), které mohou vést k jeho zadržení ze strany policie, rozhodně by neměl spravovat veřejný majetek ani vykonávat veřejné funkce.

De facto tím totiž přiznává, že si Policie může zítra přijít z obdobného důvodu i pro něj!

Protože se jedná o závažná podezření z korupce při nákupu zdravotnického materiálu a možné machinace při čerpání peněz z evropských dodací (zejména z dotace REACT-EU, ze které jihlavská nemocnice čerpala téměř 700 milionů korun), měl by být ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev okamžitě odvolán, stejně jako v Ústí. Zvlášť, když na něj před pár hodinami byla uvalena dokonce i VAZBA!

Takto liknavý přístup k rozkrádání nemocnice může ukazovat na systémové selhání krajského vedení i jeho kontrolních mechanismů a je za mě zcela nepochopitelný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…