Kubjátová (ČSSD): Aktivity seniorů podporujeme dlouhodobě. Nyní zvolíme Babičku kraje

16.08.2016 22:35

Poprvé ve své historii bude mít Olomoucký kraj babičku s velkým B. Její volbu připravuje Krajská rada seniorů Olomouckého kraje v rámci oslav Dne seniorů. Babičku regionu vybere odborná porota 29. září 2016.

Kubjátová (ČSSD): Aktivity seniorů podporujeme dlouhodobě. Nyní zvolíme Babičku kraje
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

Soutěže se může zúčastnit každá babička od šedesáti let, která má trvalý pobyt na území Olomouckého kraje.

„Na plánovanou volbu Babičky Olomouckého kraje máme už teď jen samé kladné ohlasy. Očekáváme proto velký zájem soutěžících. Dokonce se obáváme, aby těch babiček nakonec nebylo víc, než zvládneme,“ řekla předsedkyně Krajské rady seniorů Olomouckého kraje Milena Hesová.

„Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje aktivity pro seniory. Volba Babičky Olomouckého kraje je dalším kamínkem do mozaiky činností, které seniorům pomáhají smysluplně trávit čas,“ sdělila Yvona Kubjátová, náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje.

Soutěžící čeká tříminutový rozhovor, během kterého musí představit svůj kraj i bydliště. Název druhé disciplíny zní Ukaž, co umíš. Účastnice mohou v jejím rámci recitovat, zpívat, tančit, hrát na hudební nástroj nebo předvést vlastní tvorbu – malování, háčkování či pletení nebo další dovednosti. Chybět samozřejmě nebude ani módní přehlídka.

Odborná porota vybere zlatou, stříbrnou a bronzovou Babičku Olomouckého kraje. Babičku sympatie zvolí sami diváci. Oceněna bude i nejstarší nominovaná babička.

Soutěž, která se uskuteční v sobotu 29. září 2016 od 13.00 do 17.00 hodin v pavilonu A Výstaviště Flóra v Olomouci, bude moderovat Vladimír Hron. Vystoupí také Báječné ženské z Majetína či folklorní soubor Cholinka.

Řádně vyplněnou přihlášku mohou zájemci zaslat nebo osobně donést do 10. září 2016 do schránky na adresu: Krajská rada seniorů Olomouckého kraje, Jeremenkova 1191/40a, 779 00 Olomouc. Obálku je třeba označit heslem „Babička Olomouckého kraje“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…