Kučera (SPR-RSČ Miroslava Sládka): Otevřená odpověď na otázky Lidových novin...

17.08.2017 8:27

formulované tak nenávistně, aby článek z nich vzniklý, uškodil co nejvíce naší straně a pomohl na pár hodin zamaskovat skandály majitele tohoto plátku.

Kučera (SPR-RSČ Miroslava Sládka): Otevřená odpověď na otázky Lidových novin...
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Jménem předsednictva naší strany sděluji, že předseda Dr. Miroslav Sládek nebude na vaše otázky odpovídat z principiálních důvodů.

Jednak z hlediska pochybné žurnalistické úrovně média, ve kterém jste zaměstnán. Jestliže totiž majitel úkoluje svoje zaměstnance s jasným záměrem skandalizace svých politických protivníků, žurnalistika naprosto ztrácí svůj morální kredit, pokud ovšem někdy nějaký měla.

Z chování zaměstnanců médií vlastněných bývalým ministrem financí a tím pádem i z vašich otázek přímo čiší snaha odvést pozornost od skandálního chování zmíněného oligarchy. Ten čelí trestnímu stíhání za podvod a v případě uznání viny mu hrozí vzhledem k výši podvodu 5 až 10 let odnětí svobody. Je samozřejmé, že to by se týkalo především obyčejného občana, bez takových konexí a možností jako je to právě u vašeho zaměstnavatele. Zde můžeme již dopředu počítat s tím, že mu bude vzhledem k nadstandartním vztahům s prezidentem republiky udělena milost. Ani tato varianta však z něj nesnímá morální problém, který jej diskvalifikuje z vedení České republiky, pokud tato mám být i nadále považována za zemi demokratickou a právní.

Vaše otázky směřují k devadesátým letům, a především působení pana předsedy v parlamentu. Zde je třeba zdůraznit, že byl stíhán vždy jen za politické projevy například při uctění památky vzniku Československé republiky nebo protestu proti podpisu Česko – Německé deklarace, která hanebně zbavila Německo povinnosti uhradit křivdy a škody způsobené nacisty naší zemi a Československou republiku z pozice okupované země dostala do pozice země spolupracující.

Nevíme, jaký je váš věk, ale pokud si ty události nepamatujete, tak je třeba připomenout, že v týdeníku Republika vycházel podrobný seznam mítinků pana předsedy, který je tehdy absolvoval prakticky každý den. Měl stoprocentní účast ve sněmovně, takže by policie, pokud by o to měla zájem, mohla jít při jeho zatčení najisto a kdykoliv. O nějakém vyhýbání se stíhání tedy nemůže být ani řeč. Právě tak právní zástupce pana předsedy JUDr. Lajčík docházel na všechna jednání soudu a byl kdykoliv k dispozici. Právě tak bychom se vás mohli zeptat, zda je vám známo, že v té době se pan předseda léčil z onemocnění, které bylo diagnostikováno Non-Hodgkin lymfom.

Velmi zajímavým faktem, který vás ovšem při vašem zadání naprosté neobjektivitě jistě nezajímá, je i to, že byl souzen v Pankrácké věznici. Této pocty se do té doby dostalo pouze vězňům nacistického a komunistického režimu v padesátých letech. Tedy ve stejném místě odkud odcházeli pod gilotinu nebo na šibenici nejlepší synové a dcery našeho národa. Od padesátých let byla tato praxe opuštěna – naštěstí. Nezdá se vám zarážející již fakt, že může být v demokratické společnosti uvězněn člověk na 17 dnů ve vazební věznici za projev? Pokud bychom přistoupili na tuto logiky, byl by pan Babiš již dávno ve vazební věznici a nevylezl by dříve než za několik let.

Pokud budete mít zájem o objektivní zpracování skandálního věznění kandidáta na prezidenta Dr. Miroslava Sládka v roce 1998 rádi vám vyjdeme vstříc. Pokud ovšem jde jenom o to zakrýt podvody vašeho zaměstnavatele, jste skutečně na špatné adrese. Nepopiratelným faktem je, že tato kauza se zapsala do dějin jako jedna z největších hanebností, kterou kdy režimy vládnoucí v naší zemi spáchaly proti demokracii a svobodě. Na druhou stranu můžeme předjímat, že i kauza dotačního podvodu vstoupí také do historie jako hanebnost, ale v naprosto opačném směru. Jako varovný příklad pohrdání demokracií a lidem, zlehčování zločinů, které páchali komunisté a jejich tajné policie, pohrdání zákony a pravidly slušné společnosti, jaké předvádí Andrej Babiš v gangsterské snaze uniknout spravedlnosti.

Mgr. Dušan Kučera

Za předsednictvo SPR-RSČ Miroslava Sládka

Převzato z profilu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie