Kučera (TOP 09): Brdy se stanou CHKO ihned po zrušení vojenského újezdu

09.04.2014 18:30

Se zrušením vojenského újezdu se Brdy v tentýž den změní ve státem chráněnou oblast. Takový postup jako jediný možný dnes potvrdili poslanci z výboru pro životní prostředí sněmovny.

Kučera (TOP 09): Brdy se stanou CHKO ihned po zrušení vojenského újezdu
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

„Je to zásadní věc pro ochranu tohoto území. Měli jsme oprávněnou obavu z různých developerských projektů, které by mohly propuknout v mezidobí před vyhlášením CHKO. Věřím, že se takto podaří zabránit devastaci krásné brdské přírody a uchovat jí i dalším generacím,“ říká poslanec Michal Kučera (TOP 09), který usnesení výboru navrhl a prosadil.

Příroda, kterou dnes na tomto vzácném území ve Středočeském a Plzeňském kraji chrání úřad vojenského újezdu, tak naprosto plynule přejde pod ochranu vlastní Chráněné krajinné oblasti Brdy. Poslanci uznali jako zásadní zabránit jakékoliv devastaci přírodních hodnot v současném vojenském újezdu a lokalitu nechtějí nechat ani jediný den bez ochrany státu. Brdy mají jako vojenská oblast skončit k 1. lednu 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…