Kučera (TOP 09): Budoucí ministr financí chce všechno zase jenom zamést pod koberec

19.05.2017 15:50

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny dne 19. 5. 2017 k bodu Informace předsedy vlády o opatřeních proti zneužívání zajišťovacích příkazů Finanční správou

Kučera (TOP 09): Budoucí ministr financí chce všechno zase jenom zamést pod koberec
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

Tak já děkuji za slovo, jenom se vyjádřím lehce k mému předřečníkovi. Já si nemyslím, že pan ředitel Finanční správy měl pouze nešťastná mediální vystoupení. To ano, to skutečně měl. Ale hlavním problémem jsou skutečné činy ředitele Finanční správy a to je ten zásadní problém. Pokud se budoucí ministr financí chce zabývat pouze mediálními vystoupeními, tak neříká nic jiného, než že chce všechno zase jenom zamést pod koberec. Nic jiného to není. Řekne: pane řediteli, nevystupujte, ať to nezní špatně, dělejte tak, jak konáte do dneška. A to já se s tím zásadně nemohu ztotožnit.

A za druhé bych chtěl říct jenom to věčné připomínání kdo, jak dlouhou dobu podnikal. Prosím pěkně, my tady nejsme na nějakých odborových svazech, ani nejsme tady žádní zástupci cechů. Tady to je Poslanecká sněmovna a někdo dlouhodobě operoval, někdo dlouhodobě řídil město, někdo dlouhodobě podnikal, anebo někdo dlouhodobě nepracoval. Ale všichni jsme tady byli zvoleni jako poslanci a všichni jsme si tady rovni. Tak si tady prosím pěkně nepředhazujme, kdo jak dlouho tady podnikal a kdo má či nemá právo se k tomu vyjadřovat.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu