Kučera (TOP 09): Limity za křeslo?

28.01.2014 20:57

Pravděpodobný budoucí ministr průmyslu Jan Mládek byl na koberečku u prezidenta Zemana. Kromě otcovských rad dostal i jeden nebezpečný pokyn - prolomit těžební limity.

Kučera (TOP 09): Limity za křeslo?
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

A budoucí ministr je pro. Sice mluví o „částečném“ prolomení, ale to je pouhý eufemismus. Pokud se limity jednou prolomí, velkorypadla na jejich cestě ke zničení obcí a krajiny už nic nezastaví. Ústecký kraj toho potřebuje hodně, rozhodně ne však rozšiřování těžby hnědého uhlí. Ta nepřinese našemu regionu nic dobrého, pouze odloží řešení jeho neutěšeného stavu a zkomplikuje cestu k tolik potřebné komplexní přeměně kraje v lepší místo k žití. Podpora těžby uhlí je jednoznačným krokem zpět.

O prezidentovi je známo, že dlouhodobě podporuje těžký průmysl a těžbu uhlí. S limity si po nátlaku nedovolila pohnout ani jeho vláda a po volbách ztratil šanci mít ve sněmovně silnou „prezidentskou“ poslaneckou kliku. Bylo by smutné, kdyby se mu prolomení limitů podařilo prosadit přes budoucího ministra. Na toho má páku - Jan Mládek nemá bezpečnostní prověrku a Zeman toho využívá při tanečcích kolem jeho jmenování.

Prolomení by byla velká chyba a TOP 09 je zásadně proti jakékoliv změně limitů. Budeme přesvědčovat vládu, aby se to nestalo. Nechceme totiž, aby šel ministr Mládek na ruku Zemanovi a odnesl to Ústecký kraj.

Michal Kučera, poslanec TOP 09

Vyšlo v LN

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.