Kunc (TOP 09): Obecní zpravodaj jako moderní komunikační médium

20.02.2015 19:09

Obecní zpravodaj sloužil řadu let jako hlásná trouba vládnoucí koalice. To však chce stávající složení radnice změnit. Nebojí se sebekritiky ani kritiky občanů a chce plně využít prostor, které jim obecní periodikum nabízí.

Kunc (TOP 09): Obecní zpravodaj jako moderní komunikační médium
Foto: top 09
Popisek: Logo TOP 09

‚‚Řadu let jsme kritizovali formu obecního zpravodaje a teď po volbách jsme konečně dostali možnost to změnit,‘‘ sdělil místostarosta MČ Brno-Židenice Petr Kunc. ‚‚Prostor pro pravidelný komentář opozice však zdaleka není jediná změna, kterou jsme provedli. Rozhodli jsme se totiž změnit celý koncept našeho Židenického zpravodaje,‘‘ dodává.

Nová tvář obecního zpravodaje

Původní verze pracovala s pasivní formou komunikace, celé číslo vznikalo tak, že se za sebe bez ladu a skladu řadili příspěvky, které byly na městkou část doručeny. Oproti tomu se nový koncept snaží komunikovat s občany aktivně. Každé číslo tvoří dvě hlavní témata, která určuje vedení obce a která reflektují právě probíhající činnost samosprávy nebo aktuální témata, která jsou doplněna o anketu s občany. Rozhovor upozorní na výrazné osobnosti městské části, obrazová příloha zase na konané akce. Pomoci chce i lokálním podnikatelům prostřednictvím zvýhodněné inzerce.

‚‚I přesto, že se na tvorbě čísla se kromě grafika a redaktora podílí také fotograf, jazykový korektor a ilustrátor, nemusí se občané Židenic obávat navýšení nákladů,‘‘ vysvětluje Kunc. ‚‚Navzdory vyššímu počtu stran a rozšířené redakci jsou náklady na vydávání Židenického zpravodaje nejnižší za posledních 5 let,‘‘ doplnil.

Lednové dvojčíslo Židenického zpravodaje v nové podobě bylo vydáno v nákladu 10 100 kusů a bylo kompletně rozebráno. ‚‚Pro další čísla proto uvažujeme s navýšením nákladu,“ uzavřel Kunc.

Petr Kunc, místostarosta Brno-Židenice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.