Kupka (ODS): Andrej Babiš nedokázal vysvětlit podezření z dotačního podvodu

13.03.2016 15:21

Během dnešní obhajoby kauzy Čapího hnízda v pořadu Partie Andrej Babiš nedokázal věrohodně vysvětlit podezření, že k získání dotace 54 mil. Kč si Agrofert pomohl podvodem. V době, kdy firma Čapí hnízdo údajně nebyla vlastněná Agrofertem, členy dozorčí rady této společnosti byli dcera Andreje Babiše a bratr jeho partnerky.

Kupka (ODS): Andrej Babiš nedokázal vysvětlit podezření z dotačního podvodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Martin Kupka

Zároveň Andrej Babiš ručil za úvěr 400 mil. Kč firmě, která měla skryté vlastníky. Stejné firmě pronajal Agrofert pozemky pod farmou. Valné hromady Farmy Čapí hnízdo se konaly v sídle společnosti Agrofert.

Ani jeden z těchto faktů nedokázal Andrej Babiš vysvětlit. Podezření na dotační podvod tak trvá i nadále. Odpovědi budeme chtít znát během mimořádné schůze.
Policie i OLAF kauzu šetří. Už dnes je ale jasné, že tu jsou nepřekonatelné rozpory ve veřejných vyjádřeních ministra financí. Ve filmu Matrix AB se Andrej Babiš sám pochlubil, že to byl nejlepší projekt, co kdy vymyslel. To nejde vyřešit opakovaným ujišťováním: „Nic jsem neudělal. Je to lživá kampaň.“ Vážné otázky se naopak množí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…