Kupka (ODS): Centrum v Milovicích poskytne azyl těhotným ženám či maminkám s dětmi

30.04.2017 17:16

Příjemnější prostředí, které se blíží životu v běžné rodině, teď mají v Dětském centru Milovice. Nevyužité podkroví se proměnilo na prostory vhodné pro společný pobyt matek s dětmi, které se dostaly do mimořádně těžkých podmínek. Slavnostní otevření se uskutečnilo ve čtvrtek 27. dubna za účasti náměstka pro oblast zdravotnictví Martina Kupky (ODS), ředitelky milovického centra Petry Černovské a starosty města Milovice Milana Poura. Projekt přestavby podkroví vyšel na necelých pět milionů korun.

Kupka (ODS): Centrum v Milovicích poskytne azyl těhotným ženám či maminkám s dětmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Martin Kupka

Na čtyři místnosti a dva byty se sdíleným sociálním zařízením a kuchyní se změnilo staré nevyužívané podkroví v Dětském centru Milovice. Nové prostory počítají s ubytováním až dvanácti dětí a šesti doprovázejících dospělých osob.

„Smyslem rekonstrukce bylo využít stávajících prostor dětského centra a poskytnout pomoc a azyl zejména těhotným ženám či maminkám s dětmi. Doufám, že pobyt dětem a matkám pomůže vynahradit stresové zážitky, kterými si musely projít,“ vítá úpravy náměstek Středočeského kraje pro oblast zdravotnictví Martin Kupka.

Milovické centrum dětem a jejich matkám nabízí bezpečné prostředí s kvalifikovaným personálem, kde můžou lépe zvládnout nelehkou životní situaci. „Společný pobyt matek s dětmi patří mezi moderní trendy v péči o ohrožené děti. Jsme rádi, že se touto cestou můžeme vydávat také,“ komentuje rozšíření ředitelka Dětského centra Milovice Petra Černovská.

Kapacita se naplní během prvního májového týdne

Stavební úpravy byly provedeny tak, aby byly vhodné i pro postižené. Samozřejmostí je výtah, bezbariérové vstupy, ale i speciální úprava toalet. Rekonstrukci se podařilo zrealizovat během necelého půl roku. Celková částka dosáhla bezmála pěti milionů korun. Necelé čtyři miliony poskytl Středočeský kraj, zbytek šel z fondu investic Dětského centra Milovice.

Ačkoli ke slavnostnímu otevření teprve došlo, první matka již byla nastěhovaná. Spolu se svou malou dcerou byla v akutním ohrožení na zdraví a životě ze strany svého partnera. Plně by měla být kapacita naplněna již během prvního májového týdne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky