Kupka (ODS): Demonstrace před domovy politiků jsou daleko za čarou

19.02.2021 15:09

Komentář místopředsedy ODS k protestům před domovy politiků

Kupka (ODS): Demonstrace před domovy politiků jsou daleko za čarou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka za ODS

Po demonstracích před domovy ministra Plagy a ministra Blatného ohlásilo několik aktivistů demonstraci před domem místopředsedy vlády a ministra vnitra Jana Hamáčka. Protestní akce lze organizovat na celé řadě veřejných míst, v případě Jana Hamáčka například před budovou vlády, jejímž je místopředsedou, před Lidovým domem coby sídlem ČSSD, jejímž je předsedou, či před ministerstvem vnitra, jehož je ministrem.

Ovšem svolávat protesty a průvody před domem politika není vyjádřením svobodného názoru nespokojených voličů. Je to zatahování jeho blízkých do politického boje, zastrašování jeho rodiny a porušení základního osobního práva na soukromí. Co přijde příště? Veřejný lynč?

Vyzývám proto občany, aby ignorovali všechny výzvy k tomuto typu nátlaku na řádně zvoleného politika. Nesouhlas s jeho postoji se dá vyjádřit mnoha způsoby a koneckonců, tím nejdůležitějším vyjádřením názoru na jeho počínání v politice jsou volby. Zastrašování jeho samotného i jeho rodiny je pro mě daleko, daleko za hranicí všeho, co je možné považovat za přijatelné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.