Kupka (ODS): Je naprostý nesmysl, aby se Berounka splavňovala v dolním toku

28.11.2019 16:34

Projev na 39. schůzi zasedání Poslanecké sněmovny ČR 28. 11. 2019 k návrhu poslanců Jany Krutákové, Věry Kovářové, Vojtěcha Munzara, Heleny Langšádlové, Lenky Kozlové, Přemysla Mališe, Mariana Jurečky, Petra Dolínka, Leo Luzara a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů

Kupka (ODS): Je naprostý nesmysl, aby se Berounka splavňovala v dolním toku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Martin Kupka

Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, už více než deset let organizujeme a zapojujeme se každé jaro do vodáckého čištění Berounky. Já tu řeku znám velmi dobře a jak tady zaznělo, je naprostý nesmysl, aby se splavňovala v dolním toku. Veřejný zájem je tady vyjádřen opakovaně vůlí starostů, vůlí lidí, kteří v tom území žijí a každý, kdo tam přijde, tak potvrdí, že ten veřejný zájem je jenom vyjádřením zdravého selského rozumu, jak tady zaznělo. To, o co běží, je zastavit zbytečné vyhazování peněz za nové a nové studie, nejrůznější prověřovací alternativy toho, co by tam mohlo být. A nejenom, že samozřejmě tohle je zbytečné vyhazování peněz. Je to úplně zbytečné zneklidňování lidí, kteří v tom území žijí a znají tu Berounku tak, jak tam v tuhle chvíli teče už několik století, dokonce tisíciletí. Tak pevně doufám, že se podaří naplnit ten společný záměr, který tady zazněl. Nevyslyšíme návrhy úředníků, kteří milují nejrůznější studie ve skříních, ale upřednostníme zájem těch, kteří na té řece a v krajině kolem té řeky mají svůj životní zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu