Kupka (ODS): Jsme názorově stabilní. Zato ANO se rozhoduje podle výzkumů zadaných Babišem

25.11.2015 22:46

ODS na Praze západ rozhodla – krajským šéfem má být Jan Skopeček, lídrem do voleb Martin Kupka, oblastní jedničkou Michael Pánek.

Kupka (ODS): Jsme názorově stabilní. Zato ANO se rozhoduje podle výzkumů zadaných Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka

ODS na Praze západ na svém volebním sjezdu nominovala na předsedu středočeské ODS Jana Skopečka, svého už stávajícího krajského předsedu a také ekonomického experta strany. Delegáti také na lídra středočeské kandidátky do nastávajících krajských voleb navrhli Martina Kupku, starostu Líbeznic a místopředsedu strany. Sněm zároveň určil jako jedničku kandidátky za oblast Praha západ Michaela Pánka, místostarostu Dobřichovic a předsedu oblastního sdružení ODS Praha západ. O nominacích rozhodne krajský sněm ODS tuto sobotu 28. listopadu v Benešově.

„V uplynulých dvou letech jsem se jako předseda středočeské ODS snažil prezentovat naši opoziční politiku nejen vůči hospodářské politice vlády, ale i vůči koalici ČSSD a KSČM v Zastupitelstvu Středočeského kraje. Dovnitř ODS jsem se snažil pořádat školení a ideové konference, abychom měli stále dostatek kvalifikovaných a připravených kandidátů pro jakékoliv volební klání. Jsem také rád, že na Praze západ i v celém Středočeském kraji probíhají diskusní setkání s občany, sportovní akce a podobě, a díky tomu je ODS vidět. Budu se těšit, že v těchto aktivitách budeme dál pokračovat,“ zdůraznil Jan Skopeček.

„Příští rok nás čekají velmi důležité volby. Do nového roku vstupujeme jako strana, která zastává stabilní politické názory. A to přece na dnešní politické scéně není málo, když uvážíme, že aktuálně nejsilnější politické hnutí se rozhoduje o svých názorech jen na základě marketingových výzkumů zadaných Andrejem Babišem,“ konstatuje Martin Kupka.

"Vážím si toho, že mohu pokračovat další dva roky ve vedení ODS Praha západ. Do dalšího období jsem si za svůj cíl vytkl pokračovat v pořádání diskusních večerů s politiky a dalších akcí jak pro členy ODS, tak pro veřejnost.  Chtěl bych také podpořit vznik nových místních sdružení ODS v dalších obcích na Praze západ,“ říká Michael Pánek, předseda oblastního sdružení ODS na Praha západ.

„Tématem příštího roku zřejmě stále bude uprchlická krize. A tady má ODS jasné postoje. Racionálně hledíme na to, jakým hrozbám Evropa čelí. Nelze dělat rovnítko mezi uprchlíkem a teroristou, ale nelze říct, že neexistuje vztah mezi nezvládnutou migrační krizí a rostoucím nebezpečím pro Evropu jak v rámci terorismu, tak v rámci ochrany kultury. A to, že jsme schopni tyto jasné postoje otevřeně říkat, už sklízí pozitivní body,“ zdůrazňuje Martin Kupka.

„Jako ODS se nesmíme nechat nálepkovat nesnášenlivostí ve chvíli, kdy nechceme otevřít dveře migrační vlně. Pomáhat lidem v nouzi – jistě ano. Ale jen do té míry, abychom zachovali existenci a schopnost stabilního fungování naší vlastní spolčenosti, naší vlastní kultury, kterou musíme bránit,“ dodal Jan Skopeček.

Sněm ODS Prahy západ také nominoval na další pozice v rámci ODS, o kterých rozhodne nadcházející kongres. Podle delegátů Prahy západ by předsedou ODS měl nadále zůstat Petr Fiala, na 1. místopředsedu byl navržen Martin Kupka, nominaci na místopředsedu ODS získal vedle Martina Kupky také senátor Jiří Oberfalzer. Členem výkonné rady za středočeský region Praha západ navrhuje Jana Skopečka a do celostátní kontrolní a revizní komise chce Tomáše Vaňka, středočeského zastupitele.

Sněm nominoval i pro volby do vedení středočeského regionu – za předsedu navrhuje potvrdit Jana Skopečka, za místopředsedu nominuje Michaela Pánka, za člena kontrolní a revizní komise Petra Kaplana, zastupitele Dobřichovic, a za člena rozhodčí komise Jiřího Sochora, zastupitele Libčic nad Vltavou.

Vedle lídra pro krajské volby ve Středočeském kraji, kterým Praha západ navrhuje Martina Kupku, sněm nominoval také své zástupce na další pozice na kandidátce. Jedničkou za Prahu západ určil Michaela Pánka, dvojkou Filipa Kohutiče, místostarostu Horoměřic, na třetí místo nominoval Ilonu Chrtovou, zastupitelku Libčic nad Vltavou, na čtvrté Romana Jandíka, zastupitele Roztok, pátým v pořadí Miroslava Cvancigera, zastupitele Řevnic, a šestým Luboše Langera, radního Horoměřic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…