Kupka (ODS): Máme za sebou černý týden digitalizace v Česku

28.03.2021 18:22

Stát v končíčcm týdnu dokázal definitivně rozvrátit prázdný marketingový slogan o „country for future“.

Kupka (ODS): Máme za sebou černý týden digitalizace v Česku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka za ODS

Vláda se snaží omezovat naše kontakty a dokonce kvůli tomu tento týden prosadila další prodloužení nouzového stavu, aby mohla občanům dál zakazovat pohyb za hranice okresů. Přesto připustila začátek Sčítání lidu, bytů a domů, během kterého pošle k lidem od dveří ke dveřím sčítací komisaře. Tedy aspoň těm, kteří nejsou schopni nebo ochotni sečíst on-line. Odklad o několik měsíců by žádnou škodu nezpůsobil. 

  1. Nemluvě o tom, že se stát ve sčítání ptá na řadu věcí, které už ví. Jaké máme nejvyšší vzdělání, kde jsme bydleli po narození, proč? 
  2. A vrchol všeho – selhání webu určeného pro sčítání on-line hned poté, co se lidé dnes ráno probudili. Po obdobných letošních zkušenostech s registrací na očkování a s pořizováním elektronických dálničních známek to naznačuje, že je stát nepoučitelný. Po všech měsících příprav tak musel statistický úřad sčítání zastavit. 
  3. K tomu se tento týden ukázalo, že nejspíš přestanou fungovat základní registry, páteř digitalizace české veřejné správy. Prostě proto, že vláda odborníků nedala za tři roky ani korunu do jejich údržby. 

Neumím všechna tato selhání označit jinak, než jako černý týden digitalizace v Česku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…