Kupka (ODS): O konci platnosti technické prohlídky budete nově informování pomocí datové schránky

30.06.2018 10:51

Poslanecká sněmovna včera schválila novelu zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích. Součástí novely je též pozměňovací návrh poslance Martina Kupky, který do zákona přidává odstavec, jenž ukládá ministerstvu dopravy informovat vlastníky vozidel, kteří mají zřízenou datovou schránku, o blížícím se konci platnosti technické prohlídky.

Kupka (ODS): O konci platnosti technické prohlídky budete nově informování pomocí datové schránky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Martin Kupka

„Dobrá věc se podařila! Věřím, že se jedná o jeden z prvních kroků, které povedou ke zlepšení pověsti státních informačních systémů. Navíc využijeme dobře fungujícího nástroje datových schránek, kterých bylo na počátku června v provozu již 900 250. Pozitivním faktem je, že kromě 112 tisíc fyzických osob, které mají fungující datovou schránku, tato drobná a jednoduchá změna zjednoduší život podnikatelům a firmám. Neboť právě právnické osoby provozují dle odhadů 70 % vozového parku České republiky.“ říká místopředseda ODS Martin Kupka. „Rád bych navíc, aby informaci dokázal převzít také portál občana, který má lidem sloužit od letošního července.“

Obdobný systém upozornění zprávou do datové schránky již funguje u občanských průkazů. Avízo o konci platnosti technické kontroly navíc pomůže nejen občanům a firmám od zbytečných pokut, především může přispět ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu, protože technická prohlídka může odhalit závadu vozidla či některé jeho součásti.

„Oceňuji, že se v průběhu schvalování podařilo změnit negativní postoj ministerstva dopravy. Byla by opravdu škoda, kdyby princip fungující v resortu ministerstva vnitra u občanských průkazů nebyl sto aplikovat jiný resort. Věřím, že tento malý krok ke zlepšení komunikace státu s občany ušetří peněženky občanů České republiky,“ dodává Martin Kupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.